Кіровоградщина: обсяг фінансування системи екстреної медичної допомоги склав близько 64 млн. грн.

Квітень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 943 | Коментарі: 0

Про це йшлося на засіданні робочої групи з питань створення та забезпечення функціонування і розвитку системи екстреної медичної допомоги, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух.

У ході засідання вона запропонувала деталізувати всі проблемні питання, що виникають в межах реформування галузі на території області, проаналізувати весь комплекс ремонтних робіт, а також окремо розпочати організаційний процес щодо приєднання до Центру екстреної медичної допомоги порожніх приміщень санітарно-епідеміологічної станції.

За інформацією Олега Рибальченка, начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обсяг фінансування системи екстреної медичної допомоги на Кіровоградщині склав близько 64 млн. грн., окремо враховані також додаткові видатки у розмірі 4 млн. грн. з обласного бюджету на заробітну плату медпрацівникам.

- Поки що неможливо до кінця визначитися в реальних потребах служби, адже працюємо тільки 2-3 місяці, але, приміром, на паливно-мастильні матеріали, хоча проводиться вкрай раціональне їх використання, додаткового потрібно буде врахувати 2-3 млн. грн. А от медикаментами служба екстреної медичної допомоги забезпечена повністю, - зазначив Олег Рибальченко.

Слабким місцем залишається також незадовільний стан місцевих доріг. З цього приводу висловився на засіданні Володимир Тоцький, заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації. Він повідомив, що у цьому році Кіровоградській області передбачена субвенція з державного бюджету на ремонт та реконструкцію доріг у сумі 40 млн. грн.

- На даний час вже проводиться ремонт доріг у деяких районах області, вже ліквідована ямковість на під'їзді до Знам’янки, - наголосив Володимир Тоцький.

Галина Пастух наголосила, що від якості доріг часто залежить життя людини, та доручила департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації забезпечити підготовку регіональних планів заходів на 2013 і 2014 роки щодо будівництва, реконструкції, ремонту та утримання в належному стані вулиць і доріг, які мають пріоритетне значення для належного функціонування системи екстреної медичної допомоги.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool