Кіровоградщина: мешканці області здали понад 80 одиниць зброї

Травень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 814 | Коментарі: 0

На території області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів до органів внутрішніх справ регіону.

На даний час вирішується питання про реєстрацію в особисте користування громадян 5 одиниць із числа зданої зброї.
Як правило, розповідає начальник сектору дозвільної системи та ліцензування УГБ УМВС в області Руслан Журбенко, у ході проведення відповідних заходів жителі області користуються можливістю, аби здати до ОВС зброю, що залишилася їм у спадок від померлих родичів та яку випадково знайшли під час проведення ремонтних робіт. Також здають боєприпаси та зброю часів ВВв, відкопані на власних присадибних ділянках, або знайдені під час відпочинку.
Загалом за перші два тижні, що триває місячник, громадяни вже здали до ОВС області понад 80 одиниць зброї, із них 77 – мисливської гладкоствольної, по 1 – нарізної армійських зразків та нарізної мисливської, а також 2 одиниці холодної зброї.
Крім того, здано 36 спеціальних засобів, у тому числі 29 газових пістолетів, 4 револьвери та 3 пристрої для відстрілу патронів, споряджених кулею несмертельної дії.
Із загальної кількості зданої зброї та спецзасобів, 104 одиниці були зареєстровані. Наразі 5 громадян виявили бажання зареєструвати в особисте користування зброю, яку вони здали до ОВС. Таку можливість люди матимуть після проведення працівниками міліції відповідних перевірок.
Правоохоронці нагадують, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, або вибуховими речовинами законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Згідно ст. 263 Кримінального кодексу України за подібні дії особи можуть понести покарання аж до 7 років позбавлення волі.
Разом із тим, громадяни, які добровільно здали зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool