Кіровоградщина - лідер в Україні з актуалізації вкладників колишнього Ощадбанку СРСР

Червень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція начальника управління Національного банку України в Кіровоградській області Віктора Томашина і начальника філії - Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрія Кабова.

Віктор Томашин і Юрій Кабов поспілкувалися із кіровоградськими медійниками про поточний стан реалізації в області президентської соціальної ініціативи стосовно повернення частини коштів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР.
За інформацією Віктора Томашина, станом на 15 червня в області 11 238 жителів Кіровоградщини отримали компенсаційну тисячу Сбербанку колишнього СРСР. Загалом в області із 176 тисяч вкладників, які не отримали компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень у 2008 році, актуалізувалися більше 72 тисяч. У загальноукраїнському рейтингу, за рівнем актуалізації, область займає 1 місце. Начальник управління Національного банку України в Кіровоградській області наголосив, що актуалізація вкладників, а також виплата компенсаційних коштів триває в плановому режимі, співробітники справляються із своїми обов’язками, оперативно вирішують усі проблемні питання від 1-2 годин до однієї доби.
Начальник філії - Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрій Кабов проінформував, що сьогодні на рахунки філії надійшло близько 24 мільйонів гривень на виплату вкладів, а також 486 тис. гривень для сплати спадкоємцям вкладників, які померли у 2005 - 2011 роках і не отримали компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень протягом 2005 - 2009 років, а також померлих у 2012 році. Надійшло також більше 31 тисячі платіжних Національних карток, на рахунок яких безпосередньо нараховуються компенсаційні виплати. Юрій Кабов особливо наголосив, що філія Ощадбанку усіляким чином сприяє у отриманні компенсаційних виплат, і більшість громадян старшого покоління із розумінням сприймають отримання Національних карток. Проте він наголошує, що громадяни повинні протягом трьох днів актуалізувати саму картку, здійснивши з нею будь-яку операцію. У іншому разі картка буде заблокована. Картка також автоматично блокується, якщо вкладник протягом трьох днів не отримає її в банку і не актуалізує, що перешкоджає зловживанням.
Сьогодні у філіях Ощадбанку йде активний процес актуалізації мешканців Кіровоградщини від 69 років і молодших. Аналітики банку розрахували, що динаміка процесу актуалізації свідчить, що до початку жовтня в області повинні актуалізувати всі категорії громадян, які мають право на отримання компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool