Кіровоградщина готується до зими згідно з планом,- Сергій Кузьменко

Серпень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1302 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині немає проблем з підготовкою житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду, усі роботи проводяться згідно з планом. Рівень готовності на сьогодні складає 75-85%. Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час селекторної наради з питань підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років, яку провів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Глава Уряду акцентував увагу голів обласних державних адміністрацій на кількох важливих аспектах: ціна на газ, фінансування субсидій та енергоефективність.
«Жодних підстав говорити про збільшення ціни на газ для населення немає. Ціни за рішенням Уряду збільшуватися не будуть», - сказав Володимир Гройсман.

Він також повідомив, що питання фінансування субсидій в наступному опалювальному сезоні вирішено – за рахунок внесення змін до державного бюджету і виділення 14,1 млрд. грн. на ці цілі. Зараз, сказав Володимир Гройсман, ведеться робота з верифікації розрахунків, і до вересня все буде забезпечено на 100 відсотків. «Треба також належним чином організувати роботу на місцях з метою захистити громадянина, який потребує підтримки», - підкреслив Глава Уряду.
Окрему увагу він звернув на важливість виконання проектів з енергоефективності.

Володимир Гройсман під час спеціальної селекторної наради підкреслив, що Україна сьогодні має всі можливості для вчасної і якісної підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років, і повнота відповідальності за проведення необхідних робіт лежить на місцевій владі.
«Підготовка до опалювального сезону – надважлива, і тут багато залежить від роботи місцевої влади. Ключова вимога – підготуватися вчасно, аби люди відчували в оселях затишок, тепло й безперебійне постачання послуг. Маємо також забезпечити роботу всіх видів транспорту та утримання мережі доріг, - сказав Глава Уряду. - У нас є ще час для звершення підготовчих робіт, але відповідальність - на місцевих керівниках. Я бачу всі можливості для якісної підготовки».

Стосовно підготовки дорожньої мережі Кіровоградщини до експлуатації в осінньо-зимовий період, Сергій Кузьменко зазначив:
«Хочу поінформувати Вас, що роботи на ділянці дороги Знам'янка-Луганськ-Ізварине, де Ви інспектували хід ремонту, завершені. 35-кілометрів дороги повністю готові».

Голова облдержадміністрації принагідно звернувся до Прем'єр-міністра з проханням посприяти у вирішенні проблемного для Кіровоградщини питання поновлення ліцензії на видобуток уранової руди.

«У нас три уранових шахти сьогодні не працюють – немає спецдозволу. Проблема у Держгеонадра, комісія не може зібратися, щоб видати цей дозвіл, - зауважив Сергій Кузьменко. - Прошу Вашої підтримки, щоб рішенням Уряду ця проблема була знята».
Володимир Гройсман зазначив, що дасть доручення профільним міністерствам і службам щодо невідкладного розгляду цього питання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool