Кіровоградщина готова до початку опалювального сезону

Жовтень 02, 2017 | Новини | Переглядів: 821 | Коментарі: 0

Старт опалювального сезону завжди має дві складові: технічна готовність об’єктів до підключення теплоносія.

Друга – економічна, яка включає розрахунки підприємств теплоенергетики за природний газ та укладання договорів на постачання газу для виробництва теплової енергії, – про це під час селекторної наради щодо опалювального сезону повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Інформуючи про стан готовності області до осінньо-зимового періоду, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відзначив наступне: – Минулого тижня з цього питання відбулася колегія обласної державної адміністрації, під час якої керівники міст, районів, об’єднаних територіальних громад, представники енергетичних підприємств області прозвітували про стан готовності. На сьогодні всі теплогенеруючі компанії Кіровоградщини передали відповідні договори на підписання до НАК «Нафтогаз України». Наразі, 3 договори вже підписані, ще по 10-ти очікуємо, що їх буде підписано найближчим часом, – зазначив очільник області.

Стосовно розрахунків за енергоносії, що були спожиті у минулому році (на суму 268 млн. грн.), то, за словами Сергія Кузьменка, необхідні кошти на сьогодні сплачено – у розмірі 285 млн. грн., що становить 106% від запланованого.
Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що з прийняттям закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» на перший план виходить важливість питання обліку тепла. – Люди мають платити справедливу ціну за реальний обсяг спожитого енергоресурсу. «Середній показник встановлення лічильників тепла сьогодні по країні – 75,2%. Для прикладу, в місті Києві – це 93%, найгірший стан у Тернопільській області – 14%. Тому до кінця року ми маємо підсилити роботу з встановлення прибудинкових лічильників тепла, що дало б можливість споживати енергію, обліковуючи її та управляючи, – наголосив Геннадій Зубко.

У свою чергу, Сергій Кузьменко відзначив, що у цьому напрямку обласна державна адміністрація активно працює із міськими головами. – Є в області міста, де по цьому питанню досягнуто досить високих показників, зокрема, у Кропивницькому, – наголосив голова облдержадміністрації.

Він також зазначив, що на сьогодні у містах області є багатоповерхові будинки, де залишилось по кілька квартир з централізованим опаленням. – З тим, аби від’єднати їх від централізованої системи, ми опрацьовуємо питання щодо встановлення у цих помешканнях автономного опалення, за рахунок коштів місцевих бюджетів, – повідомив голова облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool