Кіровоградщина: фестиваль книги їде у Бобринець

Травень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 821 | Коментарі: 0

«Останній дзвоник» - особливе свято для дітей та дорослих, свято з яким пов’язані літній відпочинок та вступ у доросле життя.

В п’ятницю, 24 травня, останній дзвоник в черговий раз пролунав для всіх школярів України. Працівники обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка не могли залишитися осторонь цієї події і саме тому вирішили подарувати чудове бібліотечне свято не лише кіровоградцям, але й жителям області. Ми охоче відгукнулися на пропозицію обласної влади щодо проведення Фестивалю «Літо. Книга. Творчість.» в м. Бобринець.
Метою проведення Фестивалю стала популяризація змістовного дозвілля молоді під час літніх канікул. Ми намагалися різними засобами заохотити бобринецьких школярів з користю проводити свій вільний час. Саме тому в рамках Фестивалю були оформлені книжкові виставки бібліотек м. Бобринець, виставки робіт місцевих майстринь, працювала творча майстерня «Лісова скульптура» тощо. У відкритті Фестивалю взяли участь голова Бобринецької райдержадміністрації Л. Кравченко та голова м. Бобринець – А. Могиленко. У своїх виступах вони наголосили на важливості подібних свят для мешканців міста та запевнили в тому, що Фестиваль проведений спільно з Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва ім. О.М.Бойченка буде мати своє продовження й надалі.
Бібліотекарі ОЮБ ім.О.М.Бойченка приготували бобринчанам безліч цікавих сюрпризів. Бібліотекар відділу мистецтв Н. Борзенко навчала молодь створенню поробок в техніці квілінг, А. Сілик, бібліотекар науково-методичного відділу, допомагала школярам та їх батькам навчитися плести оберіг «Боже око». Та як завжди, найбільшим попитом користувався майстер-клас з арт-розпису від Ю. Олексієнко, бібліотекаря відділу сприяння технічній творчості молоді. Бажаючих отримати яскраву прикрасу на тілі було не перерахувати. До речі, отримали таку незвичну прикрасу й очільники м. Бобринець - А. Могиленко, Л. Кравченко. Спеціально для них майстриня створила цікаві малюнки з українською символікою.
Потішили ми й маленьких інтелектуалів – спеціально для них провели цікаві вікторини зі смачними призами «Розумний Джек» та «Книжковий ласунчик». А для найактивніших влаштували дартс-змагання за сприяння Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»
Протягом фестивального дня тривало незвичне голосування «Книга чи Інтернет?», під час якого бобринчани намагалися визначити, що на сьогодні є важливішим – книга чи Інтернет? Голосування проходило дуже активно, учасники опитування не лише голосували, але й висловлювали власні думки щодо читання та ролі книги у їхньому житті. Результати голосування: 220 голосів - за книгу та 70 голосів - за Інтернет підтвердили, що незважаючи на науково-технічний прогрес, книга продовжує відігравати важливу роль в житті суспільства.
Великі лялькі Телепузик, Чебурашка та Чорний Кіт охоче розважалися разом з гостями свята – співали, танцювали, фотографувалися на згадку, водили хороводи. А гарний настрій та позитивні емоції учасникам свята подарували музичні та танцювальні колективи Будинку дитячої творчості та дитячої школи мистецтв м. Бобринець.
Родинне свято тривало до обіду і лише палке сонце та робочі справи не дозволили бобринчанам розважатися до вечора. Ми маємо сподівання, що подібні заходи стануть традиційними для м. Бобринець, а школярів вітаємо із закінченням чергового навчального року. Бажаємо їм цікаво та корисно провести літні канікули.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool