Кіровоградщина: фестиваль книги їде у Бобринець

Травень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 838 | Коментарі: 0

«Останній дзвоник» - особливе свято для дітей та дорослих, свято з яким пов’язані літній відпочинок та вступ у доросле життя.

В п’ятницю, 24 травня, останній дзвоник в черговий раз пролунав для всіх школярів України. Працівники обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка не могли залишитися осторонь цієї події і саме тому вирішили подарувати чудове бібліотечне свято не лише кіровоградцям, але й жителям області. Ми охоче відгукнулися на пропозицію обласної влади щодо проведення Фестивалю «Літо. Книга. Творчість.» в м. Бобринець.
Метою проведення Фестивалю стала популяризація змістовного дозвілля молоді під час літніх канікул. Ми намагалися різними засобами заохотити бобринецьких школярів з користю проводити свій вільний час. Саме тому в рамках Фестивалю були оформлені книжкові виставки бібліотек м. Бобринець, виставки робіт місцевих майстринь, працювала творча майстерня «Лісова скульптура» тощо. У відкритті Фестивалю взяли участь голова Бобринецької райдержадміністрації Л. Кравченко та голова м. Бобринець – А. Могиленко. У своїх виступах вони наголосили на важливості подібних свят для мешканців міста та запевнили в тому, що Фестиваль проведений спільно з Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва ім. О.М.Бойченка буде мати своє продовження й надалі.
Бібліотекарі ОЮБ ім.О.М.Бойченка приготували бобринчанам безліч цікавих сюрпризів. Бібліотекар відділу мистецтв Н. Борзенко навчала молодь створенню поробок в техніці квілінг, А. Сілик, бібліотекар науково-методичного відділу, допомагала школярам та їх батькам навчитися плести оберіг «Боже око». Та як завжди, найбільшим попитом користувався майстер-клас з арт-розпису від Ю. Олексієнко, бібліотекаря відділу сприяння технічній творчості молоді. Бажаючих отримати яскраву прикрасу на тілі було не перерахувати. До речі, отримали таку незвичну прикрасу й очільники м. Бобринець - А. Могиленко, Л. Кравченко. Спеціально для них майстриня створила цікаві малюнки з українською символікою.
Потішили ми й маленьких інтелектуалів – спеціально для них провели цікаві вікторини зі смачними призами «Розумний Джек» та «Книжковий ласунчик». А для найактивніших влаштували дартс-змагання за сприяння Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»
Протягом фестивального дня тривало незвичне голосування «Книга чи Інтернет?», під час якого бобринчани намагалися визначити, що на сьогодні є важливішим – книга чи Інтернет? Голосування проходило дуже активно, учасники опитування не лише голосували, але й висловлювали власні думки щодо читання та ролі книги у їхньому житті. Результати голосування: 220 голосів - за книгу та 70 голосів - за Інтернет підтвердили, що незважаючи на науково-технічний прогрес, книга продовжує відігравати важливу роль в житті суспільства.
Великі лялькі Телепузик, Чебурашка та Чорний Кіт охоче розважалися разом з гостями свята – співали, танцювали, фотографувалися на згадку, водили хороводи. А гарний настрій та позитивні емоції учасникам свята подарували музичні та танцювальні колективи Будинку дитячої творчості та дитячої школи мистецтв м. Бобринець.
Родинне свято тривало до обіду і лише палке сонце та робочі справи не дозволили бобринчанам розважатися до вечора. Ми маємо сподівання, що подібні заходи стануть традиційними для м. Бобринець, а школярів вітаємо із закінченням чергового навчального року. Бажаємо їм цікаво та корисно провести літні канікули.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool