Кіровоградщина: до відповідальності притягнуто 10 посадовців.

Червень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 928 | Коментарі: 0

За фактом умисної невиплати заробітної плати органами прокуратури протягом поточного року розпочато 3 кримінальні провадження, внесено 41 подання, за результатами розгляду яких працівникам відшкодовано понад 11 млн. грн. заборгованих коштів, до відповідальності притягнуто 10 посадовців.

Такі дані перший заступник прокурора області Сергій Жолонко озвучив на міжвідомчій нараді, присвяченій актуальній проблемі - стану додержання законодавства у сфері оплати праці та своєчасності сплати внесків до Пенсійного фонду.
«Заборгованість підприємств Кіровоградщини із зарплатні на червень місяць становить понад 35 млн. грн., недоїмка із сплати внесків до ПФ – майже 79 млн. грн. За кожною цією цифрою стоять жителі нашого регіону, права яких порушені, а це 1315 працівників. Тому першочерговою метою наради є не тільки обговорення проблеми, а реальний пошук шляхів її подолання», – зазначив заступник прокурора.
Нарадою також було відмічено, що вжиті органами влади та контролю заходи залишаються недостатніми та не змінюють ситуацію на краще.
З огляду на викладене, учасниками заходу, після детального вивчення проблеми, на поточний рік розроблено ряд дієвих заходів, які дозволять зробити реальні зрушення, спрямовані на усунення порушень конституційних прав громадян на своєчасну винагороду за працю та сплати соціальних внесків до Пенсійного фонду.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool