Кіровоградщина: ДАІ проводили з водіями мототранспорту профілактичні бесіди (фото)

Квітень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Мотоцикли, мопеди і моторолери – це транспортні засоби підвищеної небезпеки.

 З кожним днем їх чисельність на дорогах нашої області зростає, причому саме цими транспортними засобами дуже часто керують люди, які взагалі не знають правил дорожнього руху. Досить часто саме вони є винуватцями аварійних ситуацій на дорогах і, як наслідок, стають пацієнтами травматологічних відділень у лікарнях, нерідко навіть гинуть.
10 квітня 2013 року ДАІ Кіровоградщини перевіряла, як дотримуються Правил двоколісні учасники дорожнього руху. Мета таких заходів - профілактика дорожньо-транспортного травматизму, припинення порушень, які є основними причинами аварій за участю водіїв мототранспорту.
Як показала перевірка, основними порушеннями, які допускають водії мототрансопрту, є нехтування елементарними правилами безпеки. Правила дорожнього руху вимагають, щоб і водій і пасажир були в шоломах. За їх відсутності водій може втратити не тільки власні кошти на виплату штрафу, але й додатковий шанс на життя.
Крім того, деякі водії керують мототранспортом без відповідних документів. Особливо це стосується неповнолітніх. Нагадуємо, що дітям до 16 років сідати за кермо скутера чи мотоцикла забороняється. Неповнолітній за кермом – це завжди небезпека як для нього самого так і для інших учасників дорожнього руху.
Варто зазначити, що крім порушників, на дорогах Кіровоградщини є і свідомі водії мототранспорту. Вони суворо дотримуються Правил дорожнього руху, не нехтуюсь засобами особистої безпеки та з повагою ставляться до інших учасників дорожнього руху.
Інспектори ДАІ проводили з водіями мототранспорту профілактичні бесіди, звертались з проханням не порушувати Правил дорожнього руху, закликали до взаємоповаги та уважності на автодорогах.

Кіровоградщина: ДАІ проводили з водіями мототранспорту профілактичні бесіди (фото)
 

Державтоінспекція вкотре звертається до двоколісних учасників дорожнього руху: неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху та не забувайте про уважність і обережність за кермом. Щоразу вирушаючи в поїздку не забувайте одягти шоломи та інші відповідні захисні засоби. Бережіть своє життя та життя інших учасників дорожнього руху.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool