Кіровоградщина: черги до дитячих садочків мають зникнути

Березень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 957 | Коментарі: 0

На цьому наголосила заступник голови ОДА Галина Пастух під час "круглого столу" з проблеми забезпечення дошкільною освітою дітей міської місцевості, яке сьогодні відбулося в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

Звертаючись до керівників управлінь освіти Кіровограда та міст обласного значення, Галина Пастух наголосила, що у нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича значну увагу приділено саме максимальному охопленню дітей дошкільною освітою. Тому на сьогодні першочерговим завданням для влади на місцях є створення належних умов для того, щоб забезпечити усіх дітей дошкільного віку місцями у ДНЗ, забезпечити для них не лише комфортні умови перебування у садочках, а також якісний навчальний та виховний процес.
Перед учасниками "круглого столу" про стан забезпеченості малюків місцями у дошкільних навчальних закладах поінформували начальники міських управлінь освіти Кіровограда, Знам’янки, Олександрії та Світловодська.
Як виявляється, на сьогодні лише по Світловодську відсутні черги до усіх 15 міських дитсадочків. Про це повідомив начальник міського управління освіти Юрій Фельдман. За його словами, охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1-го до 6-ти років у Світловодську становить 83%.
У той же час, по Кіровограду, Олександрії та по Знам’янці це питання ще остаточно не вирішене – кількість дітей, яких батьки бажають влаштувати у дошкільні заклади, дещо перевищує кількість наявних місць. Так, по Олександрії показник охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1-го до 6-ти років становить 77%, а по Знам’янці – дітей віком від 3-х до 6-ти років – 78%.
Один зі шляхів вирішення цієї проблеми – створення на базі загальноосвітніх шкіл навчально-виховних комплексів, до складу яких входитиме садочок.
Зокрема, начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Костенко повідомила, що, враховуючи потреби жителів мікрорайону Арнаутове у дитячому садку, минулого року було прийняте рішення про створення на базі міської ЗОШ №33 дошкільного відділення. Зважаючи на важливість вирішення цього питання у рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України, школу, де має відкритися перша дитсадкова група, вчора відвідав голова ОДА Андрій Ніколаєнко.
Вже з вересня нинішнього року заклад прийматиме перших дошкільнят. Планується відкрити спочатку одну змішану групу для дітей 4-6 років, розраховану на 25 вихованців, але за потреби, облаштувати другу кімнату для додаткової дитячої групи.
Лариса Костенко також розповіла присутнім про позитивний досвід щодо наповнення дитячих садочків у Кіровограді за допомоги інноваційних технологій.
Зокрема, вона презентувала новітню систему онлайн-реєстрації через мережу Інтернет, за допомогою якої батьки, завітавши на офіційний сайт міського управління освіти можуть в інтерактивному режимі ознайомитися з усіма дошкільними закладами Кіровограда, обрати той, який їх більш за все влаштовує та зробити онлайн-заявку на внесення їх дитини до черги. Це дозволяє не лише зекономити час батьків, а також систематизувати інформацію про дітей, яких необхідно охопити дошкільною освітою.
Серед першочергових завдань Галина Пастух наголосила на необхідності протягом нинішнього року забезпечити на 95% охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3-х до 6-ти років. Це завдання, яке голова облдержадміністрації поставив перед керівниками територій, тими, хто на місцях відповідає за розвиток освіти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool