Кіровоград:Різдвяна казка у хлібному царстві (фото)

Січень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1089 | Коментарі: 0

Те, що для дорослих і здорових людей видається звичним, для дітей може стати дивовижною казкою. Тим більше для дітей особливих – з обмеженими фізичними можливостями. Саме для таких діток напередодні Різдва колектив ТОВ «Кіровоградхліб» влаштував справжню подорож у хлібне царство

 Директор заводу Марина Решетнікова разом з головою громадської організації «Серце матері» Людмилою Шукрутою вирішили не просто подарувати дітям-інвалідам символ Різдва – святковий калач, а й залучити їх до дивовижного дійства народження хліба.
Саме ця екскурсія у цех, де щодня випікаються тисячі хлібин, батонів і улюблених малечею булочок, стала найцікавішим і найдивовижнішим подарунком для дітей та їхніх батьків.
Треба було бачити оченята хлопчиків і дівчаток, коли інженер-технолог Людмила Білик, яка стала для них екскурсоводом, підвела дітей до конвеєру, де пекарі формували калачі. Дітям дозволили самим взяти в руки тісто і зліпити виріб. Стільки захоплення і радості побачили батьки в очах своїх дітей і, напевне, цієї миті раділи більше за них, адже навіть дітки, що сиділи у візочках, змогли відчути себе учасниками казкового дійства і власноруч виліпити калач. І хоча шести-семирічні діти не все розуміли з розповіді екскурсовода, головним для них було обачити увесь процес народження хліба: як замішується тісто у величезних чанах, як підходить, як формуються буханці і як вони подорожують по довгій печі звідки їх, гарячими, підхоплюють руки пекарів і вкладають на дерев’яні лотки, аби на обідній стіл кіровоградців доставити свіжий хліб.
Дивувалися діти, коли почули, що за місяць кіровоградці з’їдають дев’яносто тисяч улюблених «Майських» булочок. Та й таку величезну кількість хліба вони бачили вперше в житті. Щиро раділи, коли з печі з’явилися духмяні калачі, і вірили, що це саме ті калачі, які вони зліпили. Тож кожен отримав саме «свого» калача і, напевне, нічого смачнішого у своєму житті вони ще не пробували.
Зрозуміло, що напередодні Різдва хлібопекарі не могли відпустити діток без подарунків. Після чаювання зі смачною здобою, кожен з них отримав бажані дарунки.
Директор ТОВ «Кіровоградхліб» Марина Решетнікова подякувала батькам і дітям, які завітали на екскурсію на хлібозавод. І запросила приходити ще, адже розуміє наскільки важливо дітям з обмеженими фізичними можливостями радіти життю, отримувати нові враження, спілкуватися з друзями поза межами своєї квартири.
До речі, саме на цьому підприємстві з півтисячі працівників працює сорок людей з інвалідністю. Тож можливо згодом, коли ці діти виростуть, хтось із них прийде сюди на роботу. І хоч це була перша екскурсія для дітей-інвалідів, яку організував для них колектив підприємства, всі переконані, що подібні заходи стануть тут традиційними.
Представниця громадської організації «Серце матері» Оксана Іскандерова подякувала директору і колективу хлібозаводу за радість, яку вони подарували їхнім дітям. Адже вогники, які загорілися в дитячих очах, зігріли неймовірним теплом батьківські серця. Сподіватимемося, що ці вогники довго не згасатимуть. Адже маленький Самір Іскандеров запевнив, що тепер він з мамою пектиме не тільки хліб, а й смачні калачі. Він цій справі майже навчився…

Те, що для дорослих і здорових людей видається звичним, для дітей може стати дивовижною казкою. Тим більше для дітей особливих – з обмеженими фізичними можливостями. Саме для таких діток напередодні Різдва колектив ТОВ «Кіровоградхліб» влаштував справжню подорож у хлібне царство


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool