Кіровоград: зміни споживчих цін в області

Липень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у червні 2015р. порівняно з травнем 2015р. становив 100,4%, з початку року – 139,1% (по Україні – 100,4% та 140,7% відповідно).

На споживчому ринку в червні 2015р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,3%. Істотно (на 54,1–43,8%) знизились ціни на огірки, капусту білокачанну, помідори. На 6,8–1,4% подешевшали рис, сало, риба та продукти з риби, олія соняшникова, фрукти, продукти переробки зернових, молоко. Водночас суттєво (у 2,3–1,7 раза) подорожчали буряк, картопля, морква. На 8,7–0,6% зросли ціни на яйця, мед натуральний, шоколад, сири, олію оливкову, морозиво, сметану, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна, цукор, масло, м’ясо та м’ясопродукти.
Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 3,1% у т.ч. тютюнові вироби – на 4,1%, алкогольні напої – на 0,8%.
Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,4%, у т.ч. утримання та ремонт житла – на 2%, плата за власне житло (квартирна плата) – на 1,5%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,5% пов’язано з подорожчанням автомобілів на 5,6%, перевезень автодорожнім і залізничним транспортом на 4,7% та 3,2% відповідно.
Крім того, на 6,9–1,5% знизились ціни на покриття для підлоги, квіти живі, аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, канцелярські товари, мобільні телефони, побутову техніку.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool