Кіровоград: зміни споживчих цін в області

Липень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у червні 2015р. порівняно з травнем 2015р. становив 100,4%, з початку року – 139,1% (по Україні – 100,4% та 140,7% відповідно).

На споживчому ринку в червні 2015р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,3%. Істотно (на 54,1–43,8%) знизились ціни на огірки, капусту білокачанну, помідори. На 6,8–1,4% подешевшали рис, сало, риба та продукти з риби, олія соняшникова, фрукти, продукти переробки зернових, молоко. Водночас суттєво (у 2,3–1,7 раза) подорожчали буряк, картопля, морква. На 8,7–0,6% зросли ціни на яйця, мед натуральний, шоколад, сири, олію оливкову, морозиво, сметану, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна, цукор, масло, м’ясо та м’ясопродукти.
Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 3,1% у т.ч. тютюнові вироби – на 4,1%, алкогольні напої – на 0,8%.
Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,4%, у т.ч. утримання та ремонт житла – на 2%, плата за власне житло (квартирна плата) – на 1,5%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,5% пов’язано з подорожчанням автомобілів на 5,6%, перевезень автодорожнім і залізничним транспортом на 4,7% та 3,2% відповідно.
Крім того, на 6,9–1,5% знизились ціни на покриття для підлоги, квіти живі, аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, канцелярські товари, мобільні телефони, побутову техніку.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool