Кіровоград: зміни при оформленні паспортів

Серпень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1113 | Коментарі: 0

Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області 1 серпня поточного року розпочало оформлення паспортів громадянина України, реєстрацію місця проживання фізичних осіб, а також виконання інших функцій, визначених законодавством України про громадянство та імміграцію.

Дані функції передано від Міністерства внутрішніх справ до Державної міграційної служби, одночасно з внесенням ряду змін у законодавство України.
Відтак, спрощено процедуру оформлення паспортів громадянина України. Зокрема, змінено процедуру видачі паспорта - відтепер документи для оформлення паспорта громадянина України подаються безпосередньо до територіальних підрозділів Управління ДМС в області, а не до житлових контор, як було раніше. Ця норма має прискорити процес оформлення паспортів громадянина України.
Слід зазначити, що відповідно до чинного законодавства, паспорт громадянина України оформлюється протягом одного місяця з моменту подання громадянином відповідної заяви до підрозділу УДМС в області.
Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні», який набрав чинності 05.08.2012, передбачено нововведення і в процедурі реєстрації місця проживання фізичних осіб.
Громадяни України, а також іноземці чи особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання у територіальних підрозділах УДМС в області. Також батьки або інші законні представники повинні зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом місяця з дня державної реєстрації народження.
Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день подання документів та може бути здійснена за заявою особи з одночасним зняттям з реєстрації попереднього місця проживання.
Зняття з реєстрації місця проживання особи, яка досягла 14-річного віку, здійснюється у підрозділах УДМС в області за заявою особи або її законного представника. Також місце проживання особи може бути знято з реєстрації на підставі судового рішення про позбавлення права власності або права користування житлом, про виселення та визнання особи безвісно відсутньою, оголошення її померлою тощо.
Зняття з реєстрації також здійснюється в день звернення особи та за заявою може бути здійснено одночасно з реєстрацією нового місця проживання.
Зняття з реєстрації місця проживання дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, стосовно яких встановлено опіку чи піклування, здійснюється за погодженням з органами опіки і піклування.
Оформити паспорт громадянина України, зареєструвати та зняти з реєстрації місце проживання мешканці Кіровоградщини можуть у районних підрозділах Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області за місцем проживання без будь-яких труднощів.

УДМС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool