Кіровоград: вулиця Дворцова обов’язково буде пішохідною, - Іван Марковський

Березень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1053 | Коментарі: 0

Десятиліттями мешканці Кіровограда ведуть боротьбу за пішохідний статус вулиці Дворцової, за повернення центру міста його неповторного архітектурного вигляду, за створення тут затишного куточка для родинного відпочинку, повідомляє сайт міськради

І весь цей час, - акцентував увагу секретар міської ради Іван Марковський, - боротися кіровоградцям доводиться не з якимось ефімерними потойбічними силами, чи заїзджими бандюками, а зі своїми ж земляками, які з різних причин – вигідний бізнес, аморальність, погане виховання з дитинства, ігнорують інтереси і бажання всієї громади. Це і автомобілісти, яким обов’язково треба приткнути свої авто поперек пішохідної вулиці і власники кав’ярень, які барикадують цю саму вулицю літніми майданчиками в архітектурному стилі “кошари”.
На думку Івана Марковського, протистояння з ними з боку містян завжди давалося важко, бо боротися доводилося з людьми, які маючи дорогий автомобіль чи вигідний бізнес на Дворцовій вважали себе сильними світу цього, таким собі істеблішментом, який живе у паралельнлму з нами світі за своїми законами. Саме тому працівники ДАІ відвертали голови в сторону, коли проходили повз верениці машин, численні контролюючі органи, від яких життя немає підприємцям в інших районах міста, закривали очі на будь – які порушення, а позиватися в суди на них була марна трата часу.
- Сьогодні ми намагаємося зламати ці стереотипи. – наголосив Іван Марковський. - Виконком прийняв низку рішень, які захищають нашу центральну вулицю. Розроблене положення, яким регламентуватиметься встановлення літніх майданчиків, яке, з одного боку, захищатиме кіровоградців від засилля об’єктів торгівлі, з іншого – встановить для підприємців чіткі правила ведення такого бізнесу.
Більшість власників закладів по Дворцовій з розумінням поставилися до нашої ініціативи – вони зробили крок назустріч і добровільно демонтували свої літні конструкції. Керівники ще двох підприємств, кафе “Мокко” та ресторану “Primo Violino»” пообіцяли, що неодмінно зроблять це. Натомість вони звернулися із судовими позовами до міської влади.
Іван Марковський вважає, що це може бути затягуванням часу в період міжсезоння, щоб дочекатися початку літньої торгівлі без демонтажу своїх незаконно встановлених літніх майданчиків, адже суд вжив заходи забезпечення позову і заборонив примусове знесення до закінчення судового процесу.
Іван Марковський запевнив усіх кіровоградців, що міська влада завершить розпочату справу. Вулиця Дворцова обов’язково буде пішохідною, ошатною, з комфортними літніми кафешками і вільною від “кошар”. Він також пообіцяв, що зробить усе, щоб справу судді, який виніс таку ухвалу, розглядала Вища кваліфікаційна комісія суддів України.
Іван Марковський також запросив всіх небайдужих кіровоградців, патріотів свого міста, журналістів, правозахисників до Ленінського районного суду, де 2 квітня 2015 року у кабінеті № 413 будуть слухатися відразу дві справи. О 10.45 - за позовом Олени Березкіної, а о 15.30 – за позовом Олени Марцифей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool