Кіровоград: впровадження теплозберігаючих технологій і альтернативних джерел енергії

Червень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 909 | Коментарі: 0

Пошуки ефективних шляхів у впровадженні технологій зменшення енергоспоживання та використання новітніх альтернативних видів енергоносіїв стали предметом обговорення на нараді, яку провели з керівниками комунальних підприємств міста секретар міської ради Ігор Волков та заступник міського голови Сергій Поліщук.

Нарада відбулася на території комунального підприємства “Теплоенгетик” ВП “ТЕЦ”, де вже є позитивний досвід з встановлення та випробування сучасного газогенератора, який дозволяє отримати паливо для котелень з вугілля і зменшити споживання дороговартісного закупного природного газу.
Директори кіровоградських підприємств змогли на власні очі побачити, як ініціатива тепловиків дозволяє суттєво заощадити на витратах з організації опалювального сезону.
У нас немає іншого виходу, наголосив під час наради секретар міської ради Ігор Волков, як активно включитися в процеси переходу з дорогого імпортного газу на альтернативні види палива власного виробництва, оскільки це ефективний крок у напрямку енергетичної незалежності нашої держави. Таке завдання наполегливо ставить Президент України, відзначив Ігор Волков, і в сьогоднішніх умовах комунальні підприємства обласного центру мають всі можливості для того, щоб розвивати альтернативну енергетику. В Кіровограді на заводі “Дозавтомати” освоєно випуск необхідних для цього котлів на твердому паливі різної потужності, на КП “Трест зеленого господарства” є достатня кількість обладнання для виготовлення тріски з відходів деревини. Керівники підприємств мають в даному випадку проявити розумну ініціативу і крок за кроком просуватися у реалізації енергозберігаючих і енргезаміщуючих технологій. При цьому, звернув увагу Ігор Волков, не варто розраховувати виключно на дотації з міського бюджету, а потрібно шукати шляхи співбраці з банківськими установами, оскільки всі проекти виористання альтернативного пального є самоокупними.
Ігор Волков повідомив також учасників наради, що під час зустрічі міського голови Олександра Саінсуса з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Генриком Літвіним, досягнута домовленість про вивчення досвіду наших західних сусідів з впровадження державних програм утеплення будинків і споруд.
Заступник міського голови Сергій Поліщук націлив керівників підприємств, що найефективнішою з усіх є комплексна стратегія енергозаощадження, коли паралельно з пошуками альтернативних дешевших варіантів організації систем опалення здійснюються заходи з теплозбереження. Адже, наголосив Сергій Поліщук, як показала практика, озвучена науковцями під час наради голови Кіровоградської ОДА Андрія Ніколаєнка з питань енергоефективності у селищі Олександрівка, найбільші втрати тепла у приміщеннях, понад 90%, відбуваються саме через стіни, вікна і дахи.
Керівники комунальних підприємств отримали конкретні доручення щодо розробки власних програм енергозбереження, які вони мають представити вже наступного тижня під час наради, яка відбудеться на території Тресту зеленого господарства.
джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool