Кіровоград: влада розраховує на досвід старійшин у реформуванні місцевого самоврядування

Липень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

Обласна влада розраховує на досвід і знання членів Ради старійшин та представників Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад у регіоні при підготовці пропозицій для успішної реалізації реформи місцевого самоврядування.

На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов.
- Для нас є дуже важливою думка представників обласного відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад та Ради старійшин при голові облдержадміністрації. Розраховуємо на ваші знання, досвід, адже попереду важка та тривала робота щодо формування пропозицій, - зазначив посадовець.

При цьому він уточнив, що наразі триває активне обговорення концептуальних положень реформування місцевого самоврядування на базовому рівні, тобто у сільських, селищних громадах.

До цього процесу, за його словами, залучаються і представники наукових кіл, керівники органів місцевого самоврядування, лідери громадських організацій.

Як наголосив Президент України, лише та реформа має майбутнє, яка підтримується суспільством.

Віктор Серпокрилов підкреслює, що реформа передбачає надання більш широких повноважень органам місцевого самоврядування.

- Концепцією не передбачається радикальна ломка системи адміністративно-територіального устрою! По-перше, як стратегічний напрям реформування визначено посилення фінансової платоспроможності територіальних громад. По-друге, суттєво розширюються права органів місцевого самоврядування щодо податкової бази та регулювання ставок оподаткування. Третє, важливим стратегічним напрямом є право територіальним громадам об’єднувати їхнє майно та ресурси у рамках співробітництва, - пояснив він і додав, що разом із тим реформа передбачає широкі можливості для залучення населення до прийняття управлінських рішень.

Перший заступник очільника регіону зауважив, що з-поміж іншого мова йде про участь населення у процесі прийняття стратегії розвитку тої чи іншої громади, в ухваленні статутів територіальних громад, наданні прав ініціювати позачергові звіти посадових осіб місцевого самоврядування, а також встановлення обов’язку для чиновників обґрунтовувати власні рішення про врахування або неврахування рішень загальних зборів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool