Кіровоград: виставка на Дворцовій

Травень 13, 2015 | Новини | Переглядів: 1054 | Коментарі: 0

З 6 по 8 травня бібліотекарі Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка організували пересувний майданчик, присвячений 70-річчю Перемоги у Другій світовій війні.

Просто неба, на вулиці Дворцовій, мешканці міста мали змогу познайомитись з книжковими виставками «Зі святою вірою в Перемогу» та «Війна далека… Але пам’ять з нами». Тут була представлена література, присвячена подіям Другої світової війни та участі у ній українського народу.
Особливий інтерес у кіровоградців викликала фотовиставка «Миті війни – родинна пам'ять живе». Спільними зусиллями було створено справжнє панно пошани та пам’яті наших бабусь та дідусів – звичайних кіровоградців, які жили, працювали, воювали чи надавали посильну допомогу у звільненні рідної землі від фашистів. Фото були надані не лише користувачами бібліотеки, але й передані з різних населених пунктів області. Дуже цінним є те, що ці фото - з сімейних архівів мешканців усієї Кіровоградщини!
Перехожі з цікавістю та повагою переглядали фото та знайомились з героями. Хтось обіцяв принести фото з власних сімейних архівів, а дехто вже наступного дня приніс нові світлини для фотовиставки.
В рамках пересувного майданчика сталась непересічна подія – переглянути фотовиставку завітав один з тих, хто служив разом з ветераном представленим на фото. Він переглянув світлини фотовиставки, поділився спогадами про складні воєнні часи з бібліотекарями та зазначив важливість подібних проектів.
Дійсно пересувний майданчик привернув увагу та зворушив багатьох кіровоградців, що цими днями опинилися в центрі міста. Люди вглядалися в обличчя на світлинах, переглядали книги та просто спілкувалися з бібліотекарями висловлюючи слова вдячності за можливість зупинитися на хвилину та згадати про великий подвиг наших дідів та бабусь.
Сьогодні ми особливо цінуємо мир і сподіваємось, що здобувши перемогу 70 років тому, ми зможемо знову перемогти та нарешті відновити мир, спокій та єдність в Україні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool