Кіровоград: відбулось засідання Громадської ради при облдержадміністрації

Березень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

Сьогодні відбулося засідання Громадської ради при облдержадміністрації за участі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Арсірія, лідерів громадських організацій, керівників підприємств, під час якого розглянуто питання щодо формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу та ролі малого і середнього бізнесу в залученні інвестицій.

На початку засідання Ярослав Арсірій підкреслив, що розвиток громадського суспільства в Україні - надзвичайно важливий процес, оскільки суспільство має усвідомлювати, що все, що відбувається в державі, має відбуватися за участі громади.
Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що налагодження довіри і тісної співпраці між суспільством і владою в умовах впровадження в державі реформ - це одне із ключових завдань Президента України.
- Влада готова до діалогу з громадськістю з нагальних питань, прислухатися до слушних пропозицій і рекомендацій лідерів громадської думки, - додав посадовець.
- Кіровоградщина вже має позитивний досвід ефективної міжсекторної співпраці, зокрема, у створенні, реалізації та контролі за виконанням головної програми розвитку області - "Центральний регіон – 2015", - зазначив посадовець.
Повертаючись до основної теми наради, Ярослав Арсірій наголосив, що формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу Кіровоградської області напряму залежить від соціально-економічного розвитку області.
Як зазначив Ярослав Арсірій, імідж області – це і є збільшення прямих іноземних інвестицій в економіку області, зростання зовнішньоторговельного обороту товарів та послуг, а також інформаційно-презентаційна політика регіону, яка має охоплювати різноманітні сфери життя.
- Наше головне завдання – створити уявлення про Кіровоградську область як про регіон з багатою культурою та історичною спадщиною, розвинутим аграрним та індустріальним потенціалом, наш край має сприйматися як надійний і передбачуваний партнер у вітчизняному та міжнародному просторі, - впевнений заступник голови ОДА.
Звертаючись до представників бізнесу Ярослав Арсірій підкреслив їх важливе значення у соціально-економічному розвитку області.
–Бізнес – це партнер влади в досягненні основної і спільної мети - забезпеченні добробуту людей, що і вимагає Глава держави, - підкреслив Ярослав Арсірій.
Під час засідання зосереджено увагу на головних проблемах, які заважають розвиватися малому і середньому підприємництву. Лідери громадських організацій нарікали на корупцію, необґрунтовані претензії контролюючих органів, недоліки у дозвільній системі та формуванні звітності, слабку інформаційно-консультативну роботу з потенційними інвесторами, яким не вистачає знань для розробки якісного бізнес-плану. Разом з тим, відзначено і кроки влади по створенню здорового бізнес-клімату як в державі, так і в області.
Учасники засідання також висловили низку думок щодо визначальних факторів "просування" області на міжнародному та вітчизняному рівні, що мають місце у всіх сферах економіки і життя.
Підкреслено також вагоме значення у формуванні позитивного іміджу міста і області проведення щорічних форумів "Креативне місто", в результаті яких у Кіровограді реалізовано низку цікавих проектів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool