Кіровоград: відбулась зустріч-поколінь

Лютий 18, 2014 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

В Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.М.Бойченка відбулась зустріч-поколінь «Час вибрав їх», присвячена 25-ій річниці з Дня виведення радянських військ з Афганістану.

2014 рік у нашій державі оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав.
11 лютого 2004 року, на підтримку ініціативи громадських організацій і з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, Президент України Леонід Кучма своїм Указом встановив День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Цей день присвячений пам'яті військовослужбовців і воїнів-інтернаціоналістів, що брали участь в урегулюванні військових конфліктів на території іноземних держав.
Для вшанування цієї події було обрано 15 лютого, так як саме в цей день 25 років тому в 1989 році із Афганістану були виведені останні радянські війска.
На зустріч були запрошені наші земляки ‒ воїни-афганці: підполковник запасу ветеран військової служби Муханов Костянтин Васильович, майор у відставці голова первинної ветеранської організації 190-го авіаційного полку гарнізону Канатово Недбальській Віталій Наумович та голова Спілки учасників бойових дій та ветеранів військової служби майор Джемига Анатолій Васильович.
Віталій Наумович в період служби в Афганістані здійснив 320 бойових вильотів. За мужність та відвагу нагороджений двома орденами «Червоної зірки», орденом «Зірки» ІІІ ступеня Республіки Афганістан та медалями СРСР і України.
Воїни-інтернаціоналісти своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного старшокласника, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна.

.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool