Кіровоград: у податковій сьогодні говорили про декларування доходів, отриманих громадянами у 2012 році

Березень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 822 | Коментарі: 0

На цьому під час прес-конференції наголосила заступник голови ДПС у Кіровоградській області Тетяна Соколенко.

За її словами, обов’язковому декларуванню підлягають доходи, отримані від здачі в оренду майна, у вигляді спадщини, дарування, виграшів, призів, подарунків. Також необхідно декларувати доходи від операцій з інвестиційними активами та одноосібного оброблення земельних ділянок. Звітувати перед державою потрібно про іноземні доходи, а також ті, що були отримані від осіб, які не є податковими агентами (наприклад доходи від фізосіб, від репетиторської діяльності, послуг домашньої прислуги, різного виду ремонтів та ін.). Разом з тим, громадяни мають декларувати доходи, отримані від двох або більше роботодавців, якщо їх загальна річна сума перевищує 120 мінімальних зарплат, встановленої на 1 січня 2012 року (1073 грн. *120= 128760 грн.).
Тетяна Михайлівна підкреслила – декларування з метою отримання податкової знижки здійснюється, якщо громадянин протягом 2012 року поніс такі витрати: сплачено кошти за навчання закладам освіти; частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; сплачено страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення; суму коштів на переобладнання транспортного засобу газовим устаткуванням; суму коштів або вартість майна, переданих громадянином у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям. В таких випадках до декларації подається відповідний перелік документів, які підтверджують понесені витрати.
Заступник голови ДПС у Кіровоградській області Тетяна Соколенко наголосила – протягом всієї кампанії декларування органи ДПС області працюють за подовженим робочим днем. Тобто, в будні подати декларації можна з 9-00 до 20-00 год., у вихідні – з 9-00 до 14-00 год. Бланки декларації громадяни можуть отримати в органах ДПС безкоштовно та роздрукувати їх з веб-порталу ДПС України, де створено банер «Декларування громадянами майнового стану та доходів» (адреса – http://sts.gov.ua). Також у цьому році громадянам вперше надано можливість декларувати свої доходи та подавати до ДПІ декларацію в електронній формі через мережу Інтернет. Для зручності обслуговування платників податків ДПС України запровадила сервіс «Заповнення декларації online», що дозволяє заповнити та відправити декларацію до ДПІ в електронному вигляді. Цей сервіс знаходиться на сайті ДПС України. Для користування послугою платникові треба мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. Ключі цифрового підпису надаються у відділі сертифікації ключів при ДПС у Кіровоградській області безкоштовно.
За словами Тетяни Михайлівни, станом на 22.02.2013р. до податкових органів області громадянами вже подано 3688 декларацій про доходи, з них 3621 – обов’язкового характеру, що на 77,8 відс. більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Вже задекларовано 84,3 млн. грн. доходів, що на 50,7 млн. грн. або у 2,5 рази більше, ніж торік. Із цих сум кіровоградці повинні сплатити до бюджету 4,8 млн. грн. Це на 2 млн. грн., або у 2,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Разом з тим, від декларування до бюджету вже надійшло 2,4 млн. грн. податку.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool