Кіровоград: у оздоровчому закладі «Лісова пісня» відбулась акція

Серпень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 1533 | Коментарі: 0

Літні канікули для кожної дитини – час цілком вільний від уроків та домашніх завдань.

 Але одну дисципліну, все-таки, пам’ятати необхідно навіть на далекій відстані шкільної парти, адже знання правил безпеки життя може вберегти дитину від потенційних загроз літнього періоду та допоможе зустріти новий навчальний рік лише з приємними враженнями. У правильності цього твердження під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» переконалися відпочивальники дитячого оздоровчого табору «Лісова пісня», що у с.Оникієве Маловисківського району.
Акцію організували працівники Управління ДСНС в області спільно з районним відділом пожежно-рятувальної служби. Програма заходу була насиченою та цікавою, тут переважали практичні приклади та активна участь дітей. Хлопці та дівчата на власні очі побачили роботу рятувальників у складі ланки газодимозахисної служби – у ході ліквідації умовної пожежі врятовано потерпілого, який знаходився у задимленому будинку. Бойовий підрозділ продемонстрував високу майстерність та вже за декілька хвилин прозвучали гучні оплески дитячої аудиторії. Чекали маленькі глядачі і на показ роботи різних типів пожежних стволів – лафетного та ГПС-600, перший гасить пожежу водою, а другий – піною. Також лише на таких акціях рятувальники дозволяють дітям спробувати загасити пожежу разом з професіоналами. Почули діти і про страшні наслідки від пожеж, які найчастіше трапляються через людську необачність. Окремо зупинилися і на тому, що на воді краще не влаштовувати ризикованих ігор. Рятувальники обласного Управління переконані, що саме через розмову кожна дитина зрозуміє, наскільки небезпечними є жарти з вогнем та водою.
Цікаві погляди були спрямовані і на виставку макетів застарілих вибухонебезпечних предметів, яку продемонстрували рятувальники. Про кожен вид боєприпасів дітям детально розповіли та при цьому наголосили, що експерименти з такими «неприємними сюрпризами» проводити не варто.
Безліч бажаючих взяли участь і в конкурсі на швидке одягання спеціального спорядження. У касці та повному комплекті бойового одягу діти могли уявити себе рятувальниками та вразити однолітків спритністю. Цю ж саму якість учасники конкурсів показали і в конкурсі «Протигаз». Змагання «Влуч у ціль» продемонстрували наскільки школярі вправно можуть збити солодку воду пожежним рукавом.
На пам'ять про акцію учасники отримали застережні листівки та брошуру «Що варто знати юнацтву у непростий час». Зважаючи наскільки юних глядачів зацікавила акція, переконані, що навчити дітей берегти власне життя рятувальникам вдалося.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool