Кіровоград: у міськраді обговорювали питання об’єднання двох пологових будинків

Травень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 1440 | Коментарі: 0

Питання оптимізації закладів охорони здоров’я, зокрема перспектив об’єднання двох пологових будинків у Кіровограді, вивчали сьогодні на робочій нараді секретаря міської ради Сергія Бойка.

До обговорення резонансного в громаді проекту долучилися начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук, обласний акушер – гінеколог Наталія Журжер, її міський колега Тамара Грач, керівники закладів пологових будинків №1 та №2 Людмила Романів і Володимир Капко, депутати міської ради Микола Гамальчук, Анна Ніжнікова та Олександр Артюх.

- Сьогодні я хочув би почути фахову думку наших спеціалістів галузі охорони здоров’я, у першу чергу, як адміністраторів, - наголосив, звертаючись до учасників зустрічі Сергій Бойко. – Реформи, об’єднання – це завжди болісний процес, але маємо приймати рішення спираючись виключно на факти і цифри.
Головний лікар пологового будинку №2 Володимир Капко одстоював позицію збереження закладу, звертав увагу на той факт, що у лікарні Святої Анни пріоритетом є не обслуговування пологів, а надання жінкам гінекологічної допомоги і запропонував замість об’єднання двох закладів на площі першого пологового будинку передислокувати частину дитячої міської лікарні для організації допомоги дітям, народженим достроково.
У свою чергу, Оксана Макарук, Наталія Журжер та Тамара Грач переконливо обгрунтували невідворотність об’єднання пологових будинків. Відповідно до розрахунків ліжкового фонду, у Кіровограді необхідно скоротити 46 акушерських і 25 гінекологічних ліжок. Якщо ці ліжка будуть ліквідовані пропорційно в обох закладах – постраждають, у першу чергу колективи закладів, адже розрахунок кількості медичного персоналу прив’язаний до ліжкового фонду і це ніяк не сприятиме покращенню якості медичних послуг. А от об’єднання потужностей двох пологових будинків, їх кадрового потенціалу дадуть можливість створити сучасний центр надання допомоги вагітним і породіллям, який у песпективі може перетворитися на міський перинатальний центр ІІ рівня. У такому випадку будть сконцентровані і фінансові ресурси, адже закупити необхідне найкраще і дороговартісне обладнання для єдиного закладу буде ефективніше, ніж розпорошувати кошти між двома лікарнями.
А от пристати на пропозицію розміщення на території пологового будинку №1 частини міської дитячої лікарні, на думку Оксани Макарук, означатиме ліквідацію у Кіровограді закладу, який обслуговує дитячу частину населення міста.
За результатами наради Сергій Бойко рекомендував адміністрації пологового будинку №2 завітати до своїх колег з пологового будинку №1 та на місці ознайомитися з умовами, створеними для об’єднання закладів, за цей час і депутати міської ради матимуть можливість детальніше розібратися у ситуації.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool