Кіровоград: у Канатово створять індустріальний парк

Квітень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 1297 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації розповів про важливі зустрічі минулого тижня із першими особами держави. Як відомо, голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко був на співбесіді у Глави держави. Які саме питання він порушував перед Президентом України, Андрій Ніколаєнко детально розповів під час апаратної наради.

Найперше – індустріальний парк в Канатовому. Керівник області відзначив, що ініціативу створення такого парку в області на базі військового полігону в Канатовому Президент підтримав, більше того Глава держави підтримав ідею такого парку у форматі, запропонованому облдержадміністрацією, а не міністерством оборони.
Наступне питання – будівництво заводу з виробництва ядерного палива у Смоліному Маловисківського району. Як підкреслив Андрій Ніколаєнко, є чіткий план дій, і протягом тижня, за його словами, уже призначать керівника-куратора будівництва. Незабаром область відвідає і профільний міністр Едуард Ставицький, який огляне місце будівництва заводу, а окрім цього відбудеться і розширена нарада, де обговорюватимуться питання не лише стосовно заводу у Смоліному, а й щодо будівництва Новокостянтинівської шахти, бо ж коли передавали цю шахту "Схід-ГЗК" очікували, що роботи там вестимуться значно активніше. Безумовно, без уваги не залишаться і задавнені проблеми олександрійського буровугільного комплексу. Наразі завдання номер один розпочати відкачування води на затоплених розрізах. А окрім цього, й колишні працівники "Експлеренту" матимуть можливість зустрітися із Міністром енергетики та вугільної промисловості України.
Інші важливі теми, про які далі розповів голова облдержадміністрації, порушувалися на рівні Кабінету Міністрів України. Минулого тижня Андрій Ніколаєнко уже говорив, що у цьому році область отримає чималі кошти для ремонту доріг. Сьогодні ж він уточнив, що за об’ємом виділених коштів з держбюджету на дороги, Кіровоградщина шоста серед усіх інших регіонів. При цьому голова облдержадміністрації доручив своєму заступнику Олександру Чернявському вкрай пильно відпрацювати план робіт по області із Укравтодором.
У контексті теми доріг згадав Андрій Ніколаєнко і про питання залізничного сполучення із Києвом. Курсування причіпного вагона після 2-х років відновлено. Наразі вирішується питання налагодження повноцінного залізничного сполучення обласного центру зі столицею. А для цього має бути досконало вивчений пасажиропотік і не лише для Кіровограда, а й для Знам'янки та Олександрії. Чому важливо знати об’єм пасажиропотоку зі Знам'янки до Києва, в принципі зрозуміло, а от що стосується Олександрії, то чітка інформація з цього приводу важлива для вирішення питання доцільності зупинки швидкісного потяга саме в Олександрії, як це й було раніше.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool