Кіровоград: світло пам'яті - світло життя

Травень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1072 | Коментарі: 0

Кіровоградська громадськість, разом з усією Україною, відзначила Всесвітній День пам'яті людей, померлих від СНІДу. Діти, дорослі і молодь, громадськість та представники влади, учні та студенти Кіровограда, 19 травня зібралися на центральній площі міста.

Зібравшись разом, на знак пам'яті, вони одночасно запустили в небо 120 червоних повітряних ліхтарів.

Традиційно, цей день відзначається кожну третю неділю травня. Громадські активісти вшановують пам'ять людей, які померли від цієї хвороби. Цього року, в рамках Дня пам'яті, у всій Україні запалилися тисячі свічок, були запущені сотні повітряних кульок і небесних ліхтариків. Цим світлом пам'яті активісти прагнуть нагадати, що пам'ять про померлих - це, в першу чергу, турбота про живих, недопущення подібних смертей в майбутньому.
У Кіровограді, центральною подією стала Акція «Світло пам'яті - світло життя», організована Кіровоградським обласним відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».
В ході заходу активісти спільно з мешканцями міста провели флеш-моб. Основною дією, став одночасний запуск у небо ста двадцяти небесних ліхтариків із запаленими свічками, як символ пам'яті людей, померлих від СНІДу.
«Відзначаючи Міжнародний день пам'яті померлих СНІДу, ми намагаємося, насамперед, підтримати тих, хто живе з цим захворюванням, - розповідає голова правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ », Олександр Александров, - ми хочемо показати їм, що вони нам не байдужі і мають рівні громадянські права.
Водночас, ми не забуваємо і померлих, згадуючи про них, проводячи подібні заходи, ми як би нагадуємо представникам влади, що всі люди повинні мати інформацію про те, як уникнути зараження, а Уряд має гарантувати ВІЛ-інфікованим громадянам отримання адекватної медичної допомоги » ,- резюмував п. Олександр.

Прес-служба
КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool