Кіровоград: розпочалось реформування галузі житлово-комунального господарства

Липень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1299 | Коментарі: 0

Сьогодні рішенням сесії міської ради створено чотири комунальні підприємства “Житлово-експлуатаційна організація Кіровоградської міської ради” та затверджено їх статути.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні сесії створено ЖЕО на селищі Гірничому, якій передали на баланс житлові та нежитлові будинки, що знаходились на балансі ЖЕКу № 9.
Прийняття даних рішень пов'язано з необхідністю реформування галузі житлово-комунального господарства міста Кіровограда, наголосив секретар міської ради Іван Марковський.
За інформацією заступника міського голови Геннадія Осетрова, із 10 ЖЕКів у 9 кредиторська заборгованість в сумі - більше 16 мільйонів гривень. Фактично всі кошти, які надходять в якості квартплати від мешканців, витрачаються на заробітну плату працівників ЖЕКів, а не на надання послуг. Із кожних сплачених ста гривень лише 15 гривень йде на послуги, а 85 - на зарплату. Тож міська влада запропонували укрупнити ЖЕКи та привести надання послуг у відповідність до законодавства, через визначення замовника на конкурсних засадах.
Відповідно до рішення сесії Кіровоградської міської ради КП "Житлово-експлуатаційна організація № 1 Кіровоградської міської ради" передали на баланс житлові та нежитлові будинки, що знаходились на балансі ЖЕКу № 1, КРЕПу № 6 та № 11. КП "Житлово-експлуатаційна організація № 2 Кіровоградської міської ради" - ЖЕК № 4, № 12 , № 13, КП "Житлово-експлуатаційна організація № 3 Кіровоградської міської ради"- ЖЕК № 7, КРЕП № 3 та КП "Житлово-експлуатаційна організація № 4 Кіровоградської міської ради" (ЖЕК № 10).
Також міська влада зробила фінансовий моніторинг інших комунальних підприємств - зокрема, КП "Трест зеленого господарства", КП "Теплоенергетик" та КП "Універсал-2005". У них - 121 мільйон гривень кредиторської заборгованості, з них 109 мільйонів гривень - за газ. Тож другим етапом реформування має виведення з кризи цих підприємств, зазначив Геннадій Осетров.
Рішення Кіровоградської міської ради не є реформою ЖКГ, зазначив Геннадій Осетров, а приведення у відповідність галузі житлово-комунального господарства до нового законодавства.
Присутній на засіданні сесії КМР депутат Верховної Ради України Андрій Табалов наголосив на необхідності реформування та дієвих кроках галузі ЖКГ.
Заступник міського голови Геннадій Осетров підкреслив, що дане рішення є надзвичайно важливим для територіальної громади міста Кіровограда. Воно дасть можливість залишити тарифи на отримання будинків не змінними, а також підвищити якість надання послуг з житлово-комунального господарства.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool