Кіровоград: розгляд земельних питань стає прозорим, - Олексій Олійник

Липень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 1124 | Коментарі: 0

Останнім часом у деяких ЗМІ з'явились звинувачення влади у дерибані землі та бойкотуванні депутатами міської ради земельних питань. Заступник міського голови Олексій Олійник прокоментував дану ситуацію.

- Відповідно до чинного законодавства будь-яка заява громадянина на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки має бути розглянута відповідними органами виконавчої влади. Проте це не означає, що бажана земельна ділянка буде надана фізичній чи юридичній особі у користування. Земельне питання має пройти певну процедуру, та остаточне рішення про надання або відмову у наданні земельної ділянки приймає сесія Кіровоградської міської ради. Тому звинувачення влади у дерибані землі - безпідставні.
До того ж, Олексій Олійник додав, що відтепер на сайті міської ради з'явилася рубрика “Земельні відносини”. Інформація, що розміщується на ній, дає можливість зробити прозорим процес розгляду заяв громадян із питань земельних відносин та прискорити їх вирішення. На сторінці розміщуються повідомлення про дату проведення чергового засідання постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин. Є вкладка, де розміщені всі проекти рішень про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, що підготовлені за результатами розгляду заяв фізичних та юридичних осіб – вказані адреси цих земельних ділянок, прізвища осіб, які хочуть отримати дозволи. Кожен бажаючий може подивитися, коли проект рішення, який його цікавить, розглядатиме постійна депутатська комісія, коли він буде винесений на сесію міської ради. Також є список звернень громадян, яким відмовлено у розгляді із зазначенням причин, тож громадянин має можливість виправити ситуацію – дооформити, наприклад, документи, яких йому не вистачає для отримання дозволу. Також на сайті є розділи, в яких можна переглянути всі нормативно-правові акти та новини земельного законодавства, публічну кадастрову карту України, план зонування м. Кіровограда й таке інше.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool