Кіровоград: рейд на Ковалівському пляжі

Серпень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1591 | Коментарі: 0

Всім нам відомо, що найкращий відпочинок влітку – це відпочинок біля водойм, адже прийняття сонячних ванн і водних процедур загартовують організм, підсилюють імунітет, додають сили та наснаги.

Але разом з тим такий відпочинок може завдати шкоди, якщо не дотримуватися правил безпеки. Представниками прес-служби Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, рятувальниками з Кіровоградського міськуправління спільно із спеціалістами Управління з надзвичайних ситуацій Кіровоградського міськвиконкому провели рейдову перевірку щодо дотримання громадянами правил безпеки відпочинку біля водойм. Місцем уваги перевіряючих було обрано Ковалівський пляж, який завжди є багатолюдним, адже розташований неподалік від густонаселеного мікрорайону. І навіть у саму спеку тут є багато відпочиваючих.
Темою розмови із жителями міста було не тільки як себе правильно поводити безпосередньо на воді, але, як показує практика, першопричина нещасних випадків, коли тоне людина, «криється» ще з берега.
По-перше, не приймати сонячних ванн на голодний чи повний шлунок; про вжиття алкогольних напоїв навіть мова не йде це найбільше зло під час такого відпочинку; засмагати слід вранці до 11 години або після 16 години ввечері; засмагаючи на березі, обовязково вдягайте сонцезахисні окуляри та на голову капелюха, пийте нехолодну, негазовану воду маленькими ковтками.
Жителям міста також нагадали як розпізнати сонячний або тепловий удар. З’являється різка втома, слабкість, головний біль, запаморочення, біль ногах, нудота, шум у вухах, потьмарення в очах, посилене дихання, кровотеча з носа, а можливо й втрата свідомості. Якщо в цей час потерпілому не надати нагальної допомоги, він може загинути в найближчі години від зупинки дихання та серця.
Щоб цього не сталося, потрепілого необхідно перенести у затінок і звільнити його тіло від одягу; змочити прохолодною водою та груди, на ділянку паху та під пахвами покласти шматки тканини, змоченої водою; за необхідності зробити штучне дихання; викликати швидку допомогу та покласти потерпілого на бік; для виведення зі стану непритомності потерпілому треба дати понюхати нашатирний спирт. Щоб знизити температуру тіла, людину необхідно накрити вологою тканиною.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool