Кіровоград: програма культурних заходів (ФОТО)

Травень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Найближчими вихідними в Україні відзначатимуться дві визначні дати: 18 травня – Міжнародний день музеїв та 19 травня - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

З цієї нагоди кіровоградські заклади культури підготували для мешканців міста низку цікавих заходів, про які повідомили під час прес – конференції у міській раді начальник відділу культури і туризму Анна Назарець, директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко та директор Кіровоградського музею музичної культури імені Кароля Шимановського Олександр Полячок.


За інформацією Анни Назарець, 15 травня о 13:00 в Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького відбудуться урочистості та святковий концерт з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва за участю солістів Кіровоградської обласної філармонії та гурту «Київські віртуози». Цього ж дня о 18:30 Кіровоградська обласна філармонія відкриє фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі».
16 травня естафету свята приймають кіровоградські бібліотекарі: о 13:00 стартує вулична акція - бібліотечний велоквест, присвячений бібліотекам – переможцям п’ятого раунду програми «Бібліоміст». В заході візьмуть участь бібліотекарі, а також велосипедисти - члени клубу «Юний спортсмен», що діє при бібліотеці - філії № 14. Початок велоквесту з вул. Волкова, 24 – фінал велоквесту біля центральної міської бібліотеки (пл.. Дружби народів, 6);
17 травня о 14:00 в залі засідань (кім. 426) Кіровоградської міської ради народний аматорський хор «Ветеран» святкуватиме своє 25-річчя від дня заснування. 18 травня в Кіровоград повертаються мистецькі вихідні - о 17:00 в парку культури та відпочинку Ковалівський звучатиме концерт духової музики. У цей день музеї обласного центру запрошують шанувальників мистецтва на ІХ Міжнародну акцію «Ніч музеїв». Цього року до акції, яка надзвичайно сподобалася кіровоградцям долучилися Кіровоградський обласний художній музей, Кіровоградський обласний краєзнавчий музей, Кіровоградський художньо-меморіальний музей О.О. Осмьоркіна, Кіровоградський літературно-меморіальний музей І.К. Карпенка-Карого, Кіровоградський музей музичної культурний ім. К. Шимановського.
18 травня у с. Миколаївка Кіровоградського району в заповіднику-музею Івана Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія розпочнуться також заходи культурно-мистецької акції «Туристичний Вікенд на Хуторі Надія».
А 19 травня о 17:00 парк культури та відпочинку Ковалівський скликає всіх на свято «Грай гармонь».

джерело

фото Ігоря Філіпенка

Татьяна Ткаченко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool