Кіровоград: працівники Служби «101» завітали у ВПУ-4

Травень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини продовжують навчати молодь правилам поведінки в екстремальних умовах і надзвичайних ситуаціях.

Ні для кого не секрет, що знання найкраще засвоюються у молодому віці. А якщо до цього додати ще й творчий підхід працівників пожежно-рятувальної служби до навчально-виховного процесу, у результаті отримується цікавий і разом з тим повчальний захід, у якому охоче бере участь кіровоградська студентська й учнівська молодь.
13 травня у акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» взяли участь учні вищого професійного училища №4 міста Кіровограда. На майданчику перед входом розташувався пожежний автомобіль – один з тих, які оперативно виїжджають, щойно пролунає сигнал тривоги. Тож в учнів з’явилась гарна нагода детально ознайомитись з внутрішнім складом та вмістом автомобіля, побачити у дії різні прилади та інструменти.
Не щодня випадає нагода безпосередньо поспілкуватись з працівниками Служби «101», тому майбутнім зварювальникам, слюсарям, токарям та бухгалтерам було цікаво послухати про основні причини, через які виникають надзвичайні події, про те, як їх уникнути та ще й допомогти іншим, врятувати, надати першу допомогу. Щодо врятування, то бійці чергового караулу показали учням, як вони в умовах надзвичайної ситуації рятують людей, виносять їх з палаючого приміщення.
Як відрізнити від шматка звичайного металобрухту вибуховий пристрій - застарілий чи сучасний – детально розповів майбутнім робітникам заводів фахівець групи піпротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначенння У ДСНС в області. При цьому сапер продемонстрував муляжі знайдених ним та його колегами на території Кіровоградщини муляжі вибухонебезпечних предметів та наголосив на обережному поводженні з ними.
Подібні навчальні акції будуть проводитись і надалі, тож запрошуємо приєднуватись до них не лише учасників акції, а й усіх бажаючих.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool