Кіровоград: підсумки роботи УМВС за три місяці

Квітень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 906 | Коментарі: 0

Боротьба з корупцією, дотримання прав людини та вдосконалення роботи міліції за норами нового КПК – одні із пріоритетних завдань, визначених колегією Управління МВС України в Кіровоградській області, засідання якої відбулося 16 квітня 2013 року.

У роботі колегії взяли участь начальник УМВС генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв, його заступники, керівництво галузевих служб та міськрайорганів.
Насамперед, Костянтин Миколайович звернув увагу присутніх на окремі аспекти роботи міліції у рамках нового Кримінального процесуального кодексу, що були озвучені Міністром внутрішніх справ України на засіданні колегії МВС. Адже задля успішної реалізації європейських стандартів у щоденній діяльності відомства необхідний системний та кваліфікований підхід.
До відома особового складу очільник УМВС також довів інформацію про кадрові зміни у керівному складі підрозділів та міськрайвідділів. Так, тимчасово виконуючим обов’язки начальника управління кадрового забезпечення УМВС призначено полковника міліції Івана Стеценка, виконуючими обов’язки начальника штабу УМВС – підполковника міліції Дем`яна Таршина, в.о. начальника Новоукраїнського РВ УМВС – підполковника міліції Ігоря Матвійчука, т.в.о начальника Бобринецького РВ УМВС – підполковника міліції Валерія Григорчука та начальником Вільшанського РВ УМВС – майора міліції Ігоря Тельного.
Продовжилося засідання розглядом результатів роботи протягом першого кварталу 2013 року. Зокрема, з початку року органами та підрозділами внутрішніх справ обліковано понад 24 тисячі 500 заяв та повідомлень громадян, з яких близько 13 тисяч внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
У сфері протидії незаконному обігу наркотиків упродовж трьох місяців поточного року до ЄРДР зареєстровано понад 340 кримінальних правопорушень. Близько 190 із них становлять факти незаконного зберігання наркотичних засобів, 24 – пов’язані зі збутом. Із незаконного обігу вилучено майже 9 кг наркотичних засобів.
Завдяки вжитим працівниками міліції заходам протягом І кварталу 2013 року на території області виявлено 7 кримінальних правопорушень проти суспільної моралі. Серед них 5 – пов’язаних з виготовленням та розповсюдженням творів порнографічного характеру (ст. 301 КК України). Два кримінальні провадження вже направлено до суду.
З початку року працівниками кримінальної міліції у справах дітей області виявлено та припинено понад 550 адміністративних правопорушень, більше 40 з яких скоєно неповнолітніми. Спільно з представниками служби у справах дітей було проведено понад 500 рейдів, у ході яких виявлено 130 дітей, що проживають у несприятливому середовищі. За результатами перевірок 30 осіб позбавлено батьківських прав. До притулку поміщено 19 дітей. За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто 202 особи.
Протягом І кварталу 2013 року до органів внутрішніх справ надійшло 35 заяв та повідомлень про зникнення 51 дитини, з них 2 – стосовно вихованців інтернатних закладів. Протягом доби було розшукано 48 дітей. На даний час у розшуку на території Кіровоградської області перебуває одна дитина.
У поточному році працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області вжили низку заходів, спрямованих на виявлення незаконного обігу протиправного контенту, електронної комерції, незаконних дій з платіжними картками. У результаті задокументовано 13 кримінальних правопорушень у сфері кіберзлочинності, 7 з яких шахрайства, у тому числі з використанням електронно-обчислювальної техніки.
За три місяці 2013 року працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю області викрито більше 190 кримінальних правопорушень, із яких 46 – за ознаками злочинів у сфері службової діяльності. Серед них 28 – за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та 2 – за ст. 368 КК України (отримання хабара). До суду направлено18 обвинувальних актів.
Дотримуючись визначених керівництвом МВС України пріоритетних на 2013 рік напрямків роботи, упродовж поточного року на обласному рівні здійснено низку заходів, спрямованих на протидію злочинним проявам, пов’язаним з посяганнями на бюджетні кошти. У результаті працівниками ДСБЕЗ викрито 44 таких кримінальних правопорушень, з яких 19 – пов’язані з коштами місцевих бюджетів та 25 – державного.
Також виявлено 19 кримінальних правопорушень з ознаками кримінальної корупції, скоєні службовими особами органів влади та управління. Крім цього, викрито 9 кримінальних правопорушень у сфері земельних відносин, 6 – у сфері банківської діяльності та 3 – у сфері приватизації. Задокументовано 4 правопорушення, пов’язані із зайняттям гральним бізнесом.
Викриті з початку року факти хабарництва та більшість задокументованих у минулому році пов`язані з вимаганням коштів від представників малого та середнього бізнесу. Відповідна робота з виявлення та припинення таких службових злочинів є актуальною, адже стосується створення сприятливих умов для ведення малого і середнього бізнесу, що передбачено «Національною програмою сприяння розвитку малого підприємництва в Україні».
Питання захисту законних інтересів підприємців від протиправних посягань з боку посадових осіб контролюючих та органів влади, а також недопущення втручання працівників міліції в роботу представників бізнесу без законних підстав перебуває на постійному контролі керівництва відомства.
Крім того, у рамках виконання заходів, передбачених Програмою, під час проведення особистого прийому громадян в Управлінні забезпечено надання консультацій суб`єктам малого підприємництва з питань реалізації державної регуляторної політики із роз’ясненням норм законодавства.
У березні 2013 року у Кіровоградській обласній державній адміністрації за участю керівництва УМВС відбулася нарада, присвячена питанням співпраці органів внутрішніх справ регіону з представниками малого та середнього бізнесу щодо виконання покладених на міліцію завдань. З метою надання в межах компетенції підтримки громадських приймалень, колегій та рад підприємців, представника УМВС було включено до складу координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool