Кіровоград: перевірили готовність гральних майданчиків до сезону відпочинку дітей

Червень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 825 | Коментарі: 0

Органами прокуратури м. Кіровограда проведено перевірку в діяльності управління освіти Кіровоградської міської ради та комунальних загальноосвітніх закладах міста з питань додержання вимог законодавства на забезпечення безпечних умов для оздоровлення дітей.

Прокуратура міста Кіровограда із залученням спеціалістів управління Держгірпромнагляду в області перевірила технічний стан спортивних гральних майданчиків та безпечність використання спортивного інвентарю.
При здійсненні прокурорського нагляду в сфері захисту охорони життя та здоров’я дітей виявлено численні порушення додержання вимог законодавства спрямованого на забезпечення безпечних умов для життя та здорового розвитку дітей у закладах освіти.
Встановлено, що керівниками закладів не забезпечено належний контроль щодо забезпечення безпечних умов при використанні спортивного інвентарю та обладнання. Зокрема, покриття відкритих майданчиків не відповідають вимогам, і наявне пошкодження гірок та гойдалок (зірвані бортики, загнуті металеві кінці гірок), що може призвести до травмування дітей. Окрім того, на прилеглих територіях дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл виявлена реальна небезпека каліцтва дітей і дорослих через відкриті люки.
Аналогічні порушення мають місце у діяльності більшості комунальних закладів освіти міста.
За результатами перевірки прокуратурою міста Кіровограда внесено подання начальнику управління освіти Кіровоградської міської ради про усунення виявлених порушень задля безпечної організації відпочинку, оздоровлення та дозвілля, життя і здоров'я дітей.

Прес-служба прокуратури міста Кіровограда
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool