Кіровоград: організація літнього оздоровлення та відпочинку дітей

Травень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 811 | Коментарі: 0

В обласному центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді відбулася прес-конференція директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Ельзи Лещенко на тему: "Організація літнього оздоровлення та відпочинку дітей".

Ельза Лещенко відзначила, що нинішнього року Президент України та Уряд поставили завдання перед владою на місцях – збільшити кількість дітей, що оздоровлюватимуться влітку – до 70%.
За її словами, кількість дітей, які оздоровлюватимуться у літніх стаціонарних таборах на території області нинішнього року збільшиться – з 50,4 тис. до 50,6 тис. дітей.
Діти-сироти також матимуть можливість повноцінно відпочити та оздоровитися на узбережжі Чорного моря – вже з 24 травня по 1 червня. Перші з них, а це 44 дитини-сироти відпочиватимуть у Коблево. Також, вперше оздоровлюватимуться у Криму учні професійно-технічних навчальних закладів з області віком до 18-ти років. З цією метою з обласного бюджету буде виділено більше півмільйона гривень. Завдяки цьому 137 учнів ПТНЗ матимуть можливість оздоровитися у місті Євпаторії.
Також Ельза Лещенко торкнулася питання стану фінансування на утримання дітей під час літнього відпочинку, зокрема, обсягу коштів з районних та міських бюджетів, а також за рахунок позабюджетних коштів виділятиметься на оздоровлення дітей. Кращих показників досягнуто у Добровеличківському, Кіровоградському, Онуфріївському, Олександрівському та Петрівському районах, де в день на одну дитину витрачається від 10-ти до 17-ти гривень. Найгірший показник – від 2-х до 6-ти гривень – у Гайворонському, Знам’янському, Компаніївському, Маловисківському районах та у місті Олександрії.
Не оминула директор профільного департаменту й питання оздоровлення так званої категорії "складних" дітей, які схильні до правопорушень. – Президент України на цьому наголошує, що літні школи та оздоровчі табори мають бути не лише гуманітарного, а також соціального спрямування, з тим, щоб усі діти мали умови для оздоровлення та відпочинку та мали можливість соціально адаптуватися. Тому такі діти під час літніх канікул також активно залучатимуться для оздоровлення у табори естетичного, гуманітарного та спортивного спрямування, – відзначила Ельза Лещенко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool