Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Вересень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

15 вересня у бібліотеці відбудеться День краєзнавства на тему: «Кіровоградщина: слави й доблесті край», присвячений Дню міста.

Місто було утворене у середині XVIII століття після будівництва фортеці святої Єлисавети. В середині XIX — на початку ХХ століть воно переживало свою «золоту еру» — тут розвивалась промисловість, міська інфраструктура, розквітла культура, зокрема тут був відкритий перший український професійний театр. У 1939 році місто стало центром Кіровоградської області.
Протягом дня усі бажаючі зможуть дізнатися про цікаві факти з історії рідного міста переглянувши книжкові виставки і відвідавши цікаві заходи.
Книжкова виставка - «Мій рідний край у центрі України» детально розкаже про історію рідного міста та презентує краєзнавчі видання і література про різні аспекти життя краю.
Будуть проведені масові заходи:
о 13.00 – слайд–бесіда «Видатні особистості нашого міста»
о 13.30 - віртуальна мандрівка «Прогулянка вулицею Дворцовою»;
о 15.00 – віртуальна мандрівка «З днем народження Кіровоградщина»;

16 вересня о 13.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують на зустріч з завідуючою другою жіночою консультацією Сулимою Катериною Павлівною. Під час заходу лікар розкаже відвідувачам про методи та засоби контрацепції, гінекологічні захворювання та їх лікування.

17 вересня о 16.50 розпочнеться чергове засідання поетичного клубу «Ліра». Запрошуємо всіх поціновувачів поезії гарно та з користю провести час. Тема засідання -"Be in trend!" (Будь в тренді!). Учасники будуть обговорюватися новинки української літератури, читатимуть вірші та ділитимуться враженнями про літо.

З 17 вересня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Нескорені: партизанський рух і підпілля», присвячену Дню партизанської слави. Представлена література розкриє героїчні подвиги українських партизанів у Великій Вітчизняній війні, які назавжди залишаться в народній пам'яті.
18 вересня працівники відділу мистецтв проведуть мистецький вечір «Мелодії віденського вальсу». На заході відвідувачі дізнаються про танець з довгою історією, чіткими правилами і традиціями, про те, що віденський вальс входить до п'ятірки танців європейської програми бальних танців і багато іншого.

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської програми збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС». Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Триває акція всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool