Кіровоград: Нюанси медіаграмотності від сучасної бібліотеки

Березень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 1236 | Коментарі: 0

В сучасному світі важливо бути не просто грамотним, а і медіаграмотним, адекватно сприймаючи нескінченний потік інформації, що пропонують нам засоби масової інформації, соціальні мережі, Інтернет.

Семінар-практикум «Медіа та інформаційна грамотність» пройшов у Кіровоградській центральній міській бібліотеці. В ньому взяли участь бібліотекарі та завідуючі Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи, читачі бібліотек, гості.
Сучасна бібліотека завдяки новітнім технологіям забезпечує своїм користувачам доступ до безмежного інформаційного світу. Як вчитися фільтрувати інформацію? Як вчити дітей критично ставитися до інформації? Що таке кібербуллінг та як вирішувати проблеми нацьковування дітей за допомогою сучасних технологій?
На ці та інші запитання спробували знайти відповіді учасники заходу. Сучасна бібліотека вже по-новому сприймається користувачами. Її роль у сфері медіаосвіти, медіа та інформаційної грамотності величезна. Бібліотеки із звичайних книгосховищ перетворилися на інформаційні центри, що надають інформаційні послуги населенню. Як зробити їх роботу ще кращою, вдосконалити послуги, вирішували разом бібліотекарі та гості семінару.
Ірина Хоменко, головний бібліотекар Кіровоградської МЦБС
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool