Кіровоград: невідкладні заходи щодо забезпечення протипожежної безпеки на пожежо- та вибухонебезпечних об’єктах

Червень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1080 | Коментарі: 0

Одним з важливих питань, яке розглядалось під час апаратної наради 22 червня в обласній державній адміністрації, було питання про невідкладні заходи щодо забезпечення протипожежної безпеки на пожежо- та вибухонебезпечних об’єктах.

Яких заходів вживає у цьому напрямку обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій поінформував присутніх т.в.о. заступника начальника У ДСНС Роман Шаповалов. Зокрема Роман Анатолійович зазаначив, що службою уточнено розрахунок сил і засобів, які перебувають на щоденному чергуванні. Також на цілодобову чергуванні перебуває мобільна оперативна група Управління.
Для проведення гасіння пожеж створено запас піноутворювача, зокрема на підприємствах зі зберігання нафтопродуктів. Також організовано взаємодію з адміністраціями об’єктів зберігання нафтопродуктів, службами цивільного захисту міст та районів, уточнено порядок взаємоінформування, відкориговані плани і картки пожежогасіння на дані об’єкти. Проведено розрахунок залучення сил та засобів для кожного об’єкта зберігання нафтопродуктів.
Роман Анатолійович наголосив, що найближчим часом в усіх районах та містах області будуть проведені навчання щодо гасіння пожеж на нафтобазах (у разі відсутності – на автозаправних станціях). З особовим складом проведено додаткові заняття щодо алгоритмів дій та тактики гасіння на зазначених об’єктах.
Крім того, забезпечено оперативне залучення обласної та районних мобільних груп реагування у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.
Разом з тим, на виконання розпорядження Уряду Управлінням організовано проведення протягом травня-червня планових перевірок стану пожежної та техногенної безпеки 229 об’єктів підвищеної небезпеки, які розташовані на території області. Станом на 19 червня перевірено 87% зазначених об’єктів. Завершити проведення відповідних обстежень заплановано до 29 червня. Варто зазначити, що під час цих перевірок з працівниками проведено додаткові інструктажі з питань пожежної та техногенної безпеки: особливу увагу приділено стану утримання електромережі та електрообладнання, шляхів евакуації, первинних засобів пожежогасіння та наявних систем протипожежного захисту.
Окрема увага під час перевірок приділялась підприємствам зберігання нафтопродуктів, яких на території області наразі налічується 23. На теперішній час перевірено всі діючі об’єкти зберігання нафтопродуктів з врученням їх керівництву відповідних актів та приписів на усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки. Встановлено контроль за усуненням виявлених недоліків. За виявлені порушення вимог пожежної та техногенної безпеки оштрафовано 289 керівників та посадових осіб. По 20 об’єктах, на яких виявлені порушення вимог пожежної та техногенної безпеки загрожують життю і здоров’ю людей, Управлінням подані позовні заяви до адміністративних судів щодо зупинення їх подальшої експлуатації.
Ще одним важливим питанням, яке розглядалось на нараді було питання збереження лісів від пожеж. Станом на середину червня на Кіровоградщині зареєстровано 1 випадок низових пожеж на площі 0,3 га. Щоб запобігти збільшенню їх кількості, а також виникненню масштабних лісових пожеж, лісівники об’єднали свої зусилля з рятувальниками та правоохоронцями. Не зважаючи на те, що обласне управління лісового та мисливського господарства Кіровоградщини вживає максимум запобіжних заходів, має відомчу пожежну охорону та технічні можливості для попередження і ліквідації вогневих випадків у лісах, рятувальники області також активно працюють у цьому напрямку. Зокрема, на початку пожежонебезпечного сезону у Світловодському лісгоспі відбулись практичні навчання та семінар з виявлення і ліквідації лісових пожеж. За два з половиною місяці спільно з представниками пожежно-рятувальної служби та правоохоронцями проведено 439 рейди по виявленню порушників Правил пожежної безпеки в лісах України, виявлено та оштрафовано 2 порушники. На даний час в усіх районах проводяться навчання щодо організації гасіння пожеж у лісових масивах.
На завершення наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив присутнім, що на часі також питання збереження врожаю від вогню, а також протипожежний стан елеваторів, токів та зерносховищ.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool