Кіровоград: неповнолітні обікрали помешкання та офіс приватного підприємця

Червень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 1018 | Коментарі: 0

Одному з підозрюваних виповнилося 16 років, двом його поплічникам – лише по 14. До приміщень, звідки було скоєно крадіжки, злодії проникали шляхом пошкодження вікон. У подальшому їх цікавила лише готівка. За скоєне усім трьом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Повідомлення про крадіжку з офісного приміщення приватного підприємця надійшло до Ульяновського РВ УМВС в області наприкінці травня. Через пошкоджене вікно невідомі особи вдень винесли з нього металевий сейф з грошима та зникли у невідомому напрямку. За кілька днів непрохані гості «відвідали» потерпілих вдруге, цього разу за місцем проживання.
Вже за дві доби оперативникам вдалося встановити особи підозрюваних. Двоє з них виявилися мешканцями районного центру, третій з товаришів проживав з батьками по сусідству з потерпілими.
За попередніми даними, неповнолітні наважилися на скоєння крадіжок через корисливі мотиви. Аби не залишити на місці злочинів відбитків пальців, використовували латексні рукавички. Проникаючи всередину приміщень, орієнтувалися на пошуки сейфу, після чого забирали його з собою.
- У подальшому металеві дверцята розламували і діставався вміст схованки. За усіма правилами кримінального жанру юні злодії складали до металевих конструкцій зламаних сейфів виявлені в них документи, використані рукавички, одяг і взуття, в яких були вдягнені в момент скоєння злочинів, та топили усе це в місцевій водоймі, – розповідає т.в.о. начальника Ульяновського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Кавунський.
Отримані кошти зловмисники порівну розділяли між собою. Під час обшуку в помешканні одного з підозрюваних правоохоронці виявили крадений ноутбук, який підліток вирішив залишити для власного користування.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool