Кіровоград: мовний колаж у бібліотеці

Лютий 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1180 | Коментарі: 0

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Такими словами, 19 лютого у бібліотеці-філії №4 Кіровоградської МЦБС розпочався мовний колаж «У ріднім слові – цілий світ», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Щоб поринути у чудовий і прекрасний світ українського слова, на захід були запрошені учні 7 «Б» класу навчально-виховного об’єднання №32. Діти активно відповідали на запитання інтелектуальної гри «Мовознавство для допитливих», зацікавив їх і відеоролик «Країна починається з тебе», запропонований бібліотекарями.

Для кращого пізнання та вивчення рідної мови у читальному залі розгорнута книжкова виставка-презентація «Мова – життя духовного основа», на якій експонуються матеріали з історії української літератури, походження української мови,словники, довідники,твори українських класиків. Усі видання за цією темою стануть у нагоді як школярам, так і усім читачам бібліотеки.

Ми вкотре пересвідчились яка чудова, мелодійна і гарна українська мова. Тож, бережімо її, цінуймо, шануймо заради нашого майбутнього, бо без рідної мови немає нас, немає України!

Надія Шейчук
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool