Кіровоград: ліквідація наслідків надзвичайної ситуації у будівлі міської лікарні

Травень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1470 | Коментарі: 0

21 травня у Кіровограді відбулись тактичні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у будівлі міської лікарні №4.

Внаслідок короткого замикання у технічному приміщенні на другому поверсі лікарні виникла умовна пожежа. Зважаючи на наявність у приміщенні легкозаймистих речей, вогонь загрожував швидко поширитись і на інші кімнати. Але технічний персонал закладу вчасно помітили, що невдовзі має статись лихо, і намагались приборкати «червоного півня» вогнегасниками і підручними засобами. Оскільки будівля лікарні належить до об’єктів з масовим перебуванням людей, тому одразу ж викликали службу порятунку. Зважаючи на обставини пожежі, підрозділи державного пожежно-рятувального загону №1 міста прибули за підвищеним номером виклику. До ліквідації надзвичайної події залучались 4 одиниці спеціальної та пожежної техніки та 22 чоловіки особового складу пожежно-рятувальних частин обласного центру. Під час розвідки місця пожежі та евакуації постраждалих працювали 3 ланки газо-димозахисної служби. На заваді оперативному та швидкому порятунку людей, був той факт, що більшість хворих із задимлених приміщень доводилось виносити на ношах або за допомогою підручних засобів, деяких, хто міг пересуватись самостійно, евакуювали по пожежній драбині.
У ході навчань було відпрацьовано першочергові дії персоналу лікарні та громадян при виникненні надзвичайної ситуації, плани взаємодії відповідних підрозділів, оцінювання обстановкивки за зовнішніми ознаками, прийняття рішень начальниками караулів та здійснення керівництва підлеглими, організацію та проведення розвідки керівниками гасіння пожежі, здійснення керівництва силами та засобами, організацію роботи штабу при ліквідації надзвичайної ситуації. Крім того, особовий склад оперативних розрахунків відпрацював роботу з пожежною, аварійно-рятувальною технікою та обладнанням. Тож мети навчань, на думку організаторів, було досягнуто.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool