Кіровоград: лікарня отримає відділення на 65 ліжок

Вересень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 1211 | Коментарі: 0

Дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні на Фортечних валах має бути готовим прийняти пацієнтів до 15 жовтня, а паліативне відділення повинне запрацювати до кінця листопада.

Таке завдання поставив секретар міської ради Іван Марковський перед управлінням капітального будівництва та підрядними організацями щодо завершення капітальних ремонтів корпусів медичного закладу сьогодні, 8 вересня, під час інспекції ходу ремонтних робіт.
Ремонт інфекційного відділення розпочався три місяці тому. У міському бюджеті для цього було передбачено 370 тисяч гривень. Найскладніші роботи на об’єкті вже виконані, сьогодні у віддленні працюють штукатури, які завершують оздоблювальні роботи. Іван Марковський звернув увагу будівельників на необхідність приведення до ладу також фасаду будівлі.
- Це буде неправильним, якщо приміщення, у якому зроблений якісний внутрішній ремонт, куди встановлене сучасне дороговартісне обладнання, залишиться невідремонтованим зовні, - наголосив секретар міської ради. – Будівельники почистять фасад, пофарбують його, облицюють плиткою фундамент і робота буде виглядати завершеною.

Важливість введення в експлуатацію інфекційного відділення відзначив головний лікар Центральної міської лікарні Олександр Артюх. Він підкреслив, що в лікарню везуть інфекційних хворих не тільки з Кіровограда, а й з усієї області. Тут працюють висококласні спеціалісти, вони готові надавати належну медичну допомогу.

- Цього року, завдяки потужній підтримці міської влади, лікарня отримає відділення на 65 ліжок, - говорить Олександр Артюх. - Це значно розширить наші можливості у лікуванні інфекційних захворювань.
Приміщення, де буде розміщене паліативне відділення, фактично створююється з нуля. Стара будівля розібрана до каркасу, на ній буде облаштована нова покрівля з металопрофілю, стіни утеплять сучасними матеріалами. У віддленні, розрахованому на 25 пацієнтів, будуть створені комфортні умови в одно та двомісних палатах з усіма зручностями.

- Сьогодні у Кіровограді є родини, які піклуються про своїх невиліковно хворих родичів, - звернув увагу Олександр Артюх. – Для них це надзвичайно велике навантаження, у першу чергу, психологічне. Запуск паліативного відділення дозволить нам надати таким сім’ям суттєву допомогу, розвантажити їх на певний час – це важливий соціальний проект для міста. Ми йшли до нього майже три роки і тільки тепер у тісній співпраці з міською владою виходимо на фініш у його реалізації. Медичні працівники пройшли необхідну підготовку, обладнання закуплене. Тепер справа за будівельниками: вони працюють весь світовий день і без вихідних , тож переконаний - не підведуть.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool