Кіровоград: хабар у 500 доларів - за успішний захист дипломної роботи

Серпень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

Органами прокуратури області організовано проведення перевірок додержання вимог законодавства про освіту в частині забезпечення прав молоді на здобуття вищої освіти, запобігання фактам корупції та хабарництва при вступі до вищих навчальних закладів та отриманні документів про освіту. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як розповіла виконувач обов’язків старшого прокурора прокуратури області Алла Мороз, перевірки засвідчили порушення законодавства про вищу освіту під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів області в містах Кіровограді та Олександрії, Бобринецькому, Гайворонському та Компаніївському районах. Наприклад, прокурорами Бобринецького й Компаніївського районів внесено подання керівникам технікумів ім. В.Порика та ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету з вимогами усунення виявлених порушень, недопущення їх в подальшому, притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідальних осіб відбіркової комісії (перебуває на розгляді).
Із залученням фахівців Державної фінансової інспекції органами прокуратури області проведено перевірки правильності призначення, нарахування та виплати стипендій учням вищих навчальних закладів та встановлено порушення вимог бюджетного законодавства. Так, у діях адміністрації Гайворонського машинобудівного технікуму, що призвело до зайвої виплати стипендії. За даними фактами прокурором Гайворонського району внесено подання з вимогами усунення порушень законів, відшкодування до державного бюджету зайво виплачених понад 28 тис. грн., а також вирішення питання про дисциплінарну відповідальність кількох завідувачів відділеннями та викладачів. Документ реагування перебуває на розгляді.
Крім того, у взаємодії із органами внутрішніх справ та Служби безпеки України вжито скоординованих заходів, спрямованих на викриття та запобігання фактам корупції, хабарництва у вищих навчальних закладах. Зокрема, прокуратурою міста Кіровограда спільно з працівниками міліції викрито корупційні дії посадової особи вищого навчального закладу, котра за сприяння студентці в захисті дипломної роботи отримала неправомірну вигоду у сумі 500 доларів США. Складено протокол про вчинення корупційного діяння. Наразі триває судовий розгляд цих матеріалів.
Всього ж за результатами перевірки органами прокуратури області внесено 4 подання, за якими ініційовано притягнення до дисциплінарної відповідальності 17 посадових осіб, у тому числі - директора ВНЗ. Наразі всі документи реагування знаходяться на розгляді уповноважених органів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool