Кіровоград: експозиція «Іграшки нашого дитинства»

Червень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 806 | Коментарі: 0

1 червня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Іграшки нашого дитинства», присвячену Міжнародному дню захисту дітей.

Міжнародний день захисту дітей був запроваджений в листопаді 1949 року рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше свято було відзначено в 1950 році. Відтоді щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Цей день покликаний не тільки для веселого святкування дітвори, але й нагадуванню суспільству про необхідність дотримання прав дитини. Напередодні цього свята і саме в цей день в багатьох країнах світу проходять благодійні акції, які покликані допомогти та підтримати дітей-сиріт та дітей-інвалідів.

В експозиції, приуроченій Міжнародному дню захисту дітей із фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею презентовано роботу українського живописця Сльоти Оксани Петрівни (1950р.н.) «Червоний велосипед» (1978р.) та дитячі іграшки 70-х - 80-х років ХХ століття із приватних колекцій співробітників Кіровоградського обласного художнього музею, а саме: гра «Навколо світу (1982р.) для дітей віком 10-15 років», настольна гра «Розгадай код» (1982р.) для дітей віком 7-14 років, електромузичний інструмент «Соловушка» (1986р.), гра «Морській бій» (1984р.) для дітей та дорослих та інші. Також представлено і найбільш зворушлививі іграшки усіх поколінь - «Ведмедики», тощо.
Закликаємо усіх і у свято, й кожного наступного дня, зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього нашого спільного майбутнього.
До відзначення Міжнародного дня захисту дітей вже традиційно в Кіровоградському обласному художньому музеї було проведено День відкритих дверей для дітей усіх вікових категорій. В рамках свята «Здраствуй літо!!!» відбулися різноманітні заходи (майстер-класи, конкурси, ігри на мистецьку тематику, перегляд мультфільмів, тощо).

Олена Степанок - зав. відділом науково – просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool