Кіровоград: до уваги мешканців Кіровського району !

Липень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 1780 | Коментарі: 0

У зв'язку з чисельними зверненнями громадян з питання припинення з 01 липня поточного року виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку управління соціального захисту населення виконавчого комітету Кіровської районної у м. Кіровограді ради роз'яснює наступне.

З 01 липня 2014 року набрав чинності п.7 Закон України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" від 27 березня 2014 року № 1166-VІІ, який передбачає зміни у Законі України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми", а саме розділ ІV "Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку" виключити.
На виконання даного Закону України Урядом 25 червня 2014 року схвалено постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми".
Зазначеними нормативно-правовими актами з 01 липня 2014 року передбачається:
призупинення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для всіх отримувачів допомоги;
встановлення виплати допомоги у розмірі 130 гривень (на період досягнення дитиною трирічного віку) для осіб, у яких закінчилась виплата допомоги при народженні першої дитини, яка виплачувалася 24 місяці;
у разі працевлаштування отримувача (або виходу на роботу) виплата допомоги у розмірі 130 гривень припиняється.
Одночасно інформуємо, що Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" відповідно внесені зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", де до платників єдиного внеску включені особи, які отримують допомогу при народженні дитини.
З метою збереження права громадян на зарахування їм часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до трудового стажу, органи соціального захисту населення будуть здійснювати відрахування до управлінь Пенсійного фонду за отримувачів допомоги при народженні дитини та за осіб, яким буде здійснюватися виплата допомоги до досягнення дитиною трирічного віку у розмірі 130 гривень.
У разі працевлаштування отримувачів (або виходу на роботу) в період отримання допомоги при народженні дитини та допомоги до досягнення дитиною трирічного віку у розмірі 130 гривень, орган соціального захисту населення не провадить відрахування до Пенсійного фонду за таких отримувачів.

Заступник начальника управління О. Костенко

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool