Кіровоград: до уваги Дід Морозів та Снігурок області

Грудень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 940 | Коментарі: 0

Оподаткування винагороди Діда Мороза і Снігуроньки та інших казкових персонажів під час святкування Нового року і Різдвяних свят здійснюється згідно з нормами Податкового кодексу.

Сплата податку залежить від статусу цих громадян – чи то здійснюється діяльність як приватним підприємцем, чи то громадянин працює за цивільним договором з іншими платниками податків чи надає послуги без державної реєстрації самостійно.
У разі надання таких послуг у межах підприємницької діяльності податок сплачується в залежності від обраної системи оподаткування.
Новорічні персонажі, які працюють на корпоративних вечірках, дитячих святах, або приймають участь в театралізованих виставах, що тривають напередодні і під час зимових канікул, що організовані юридичними особами чи приватними підприємцями, отримають свій заробіток за мінусом податку. Адже згідно з нормами розділу ІV Податкового кодексу України «Податок на доходи фізичних осіб» податкові агенти (хто виплачує дохід) зобов’язані утримати податок та перерахувати його до бюджету. Також такі суми, виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1ДФ за ознакою доходу «01».
У разі отримання доходів, такі казкові герої після свят зобов’язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 17% в залежності від розміру доходу.
Слід зазначити, що продаж найпопулярнішого новорічного товару серед населення - ялинок, оподатковується за такими ж правилами.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool