Кіровоград: боротьба з конверт-центрами

Лютий 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1092 | Коментарі: 0

Фахівці Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області усвідомлюють, що сьогодення породжує нові, більш складні схеми фінансових злочинів, тому потрібно не просто руйнувати їх, а й застосовувати комплекс заходів для їх упередження.

Водночас боротьбу із фінансовими злочинами в області посилюють за рахунок аналітики та ІТ-технологій.
Відповідне доручення Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко дав працівникам цих підрозділів під час наради 13 лютого 2014 року.
Результативності такої роботи, впевнений начальник ГУ Міндоходів в області Олександр Лебедєв, якнайкраще сприятимуть проведені реформи підрозділів фінансових розслідувань, які вже у минулому році дозволили підвищити ефективність заходів відомства з протидії неофіційній економіці та фінансовим злочинам.
Так, за підсумками 2013 року завдяки слідчим обласного управління Міндоходів до держбюджету додатково надійшло понад 14 млн. грн. Накладено арешт на майно підозрюваних на суму 6,4 млн. грн. Застосовано як запобіжний захід заставу на грошові кошти у сумі 366 тис. грн., які за відповідним рішенням суду також спрямовуються до держскарбниці.
Також у минулому році слідчими ГУ Міндоходів в області направлено до суду два кримінальних провадження з ознаками організованої групи. Одне з них – так званий „конвертаційний центр”, злочинна діяльність якого поширювалася на декілька областей нашої країни. У ході його відпрацювання співробітниками головного управління встановлено, що незаконними послугами встигли скористатися 132 суб’єкти господарювання. Безпідставно сформовано податковий кредит з ПДВ на суму 3,6 млн. грн.
Співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань вжито заходи щодо забезпечення повного відшкодування державі завданих цим злочином збитків. Зокрема, накладено арешт на майно підозрюваних на суму 4,8 млн. грн. та вилучено готівкою майже півмільйона.
Як зазначив Олександр Лебедєв, ще одним важливим напрямом роботи для оперативних та слідчих підрозділів, є боротьба з контрабандою і нелегальним виробництвом та розповсюдженням підакцизних товарів на внутрішньому ринку області.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool