Кіровоград: аналіз перших днів роботи пасажирського транспорту

Червень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1251 | Коментарі: 1

Сьогодні, 4 червня, у Кіровоградській міській раді відбулася прес – конференція заступника начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Віктора Зубченка.

Аналіз перших днів роботи пасажирського транспорту Кіровограда після реалізації першого етапу впровадження нової маршрутної мережі став головною темою його розмови з журналістами.
За словами Віктора Зубченка, попередня маршрутна мережа, за якою здійснювалися перевезення пасажирів в обласному центрі викликала багато скарг у мешканців міста щодо безпеки руху, завантаження центральної частини міста, невідповідності кількості транспортних засобів паспорту маршрута, недотримання режиму роботи, поведінки водіїв. Тож нова маршрутна мережа, підкреслив заступник начальника управління покликана виправити ситуацію і зробити громадський транспорт зручним для пасажирів.
З перших днів червня всі спеціалісти управління спільно з контролюючими органами переважну більшість свого часу знаходилися на маршрутах і вивчали умови в яких функціонує громадський транспорт після реформи.
Позиція міської влади, наголосив Віктор Зубченко, полягає в тому, щоб нова мережа була гнучкою і в неї своєчасно вносилися корективи. Так, наприклад, залишено без змін схему маршруту №103, яка, як і раніше з’єднує Кущівку з вулицею Урицького. Міська рада оперативно своїм рішенням відмінила рішення виконкому щодо даного маршруту і залишила його у попередньому вигляді. На прохання пасажирів добавлено маршрут №126а, який проходить по вулиці Шевченка і дозволяє дістатися поліклініки №3. Сьогодні вже ясно, звернув увагу Віктор Зубченко, що необхідно переглянути інтервали руху деяких маршрутів у вечірній, міжпіковий час та у вихідні дні. Все це буде зроблено оперативно, запевнив посадовець, а для зручності кіровоградців на зупинках громадського транспорту з кінця цього тижня почнеться розміщення інформаційних табличок з інтервалом руху транспортних засобів. За зверненням мешканців багатоквартирних будинків по вулиці Бєляєва, де була кінцева зупинка маршруток, тепер транспортні засоби тут не стають на відстій. Маршрут №108 подовжено до кардіоцентру, а №21 – до вулиці Соціалістичної.
У той же час, відзначив Віктор Зубченко, нова маршрутна мережа містить багато позитивних моментів. Так вже після першого етапу реформи на маршрутах у Кіровограді працює 55 автобусів великої місткості, що значно розвантажить центральну частину міста. Збільшиться і кількість електротранспорту – замість 9 одиниць тролейбусів маршруту №10 курсуватимуть 12-13.
Крім того, міська влада відтепер має значно більше важелів впливу на недобросовісних перевізників, чітко прописані умови розірвання угод на право перевезень. Всі транспортні підприємство взяли на себе зобов’язання встановити та автобуси датчики контролю і після останнього, третього, етапу впровадження нової маршрутної мережі на конкурсній основі буде створений єдиний диспетчерський центр.
Управління розвитку транспорту та зв’язку готове вислухати всі пропозиції від мешканців міста, громадських організацій, підприємств, установ та організацій щодо діяльності громадського транспорту та внесення змін до маршрутної мережі. Безпосередньо до управління можна звернутись за телефоном 24-58-98 і вас уважно вислухають.

джерело

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool