Кіровоград: 50 сіл приєднають до міста?

Травень 13, 2015 | Новини | Переглядів: 1522 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді відбулося засідання робочої групи з підготовки матеріалів для проекту перспективного плану формування території Кіровоградської громади. Секретар міської ради Іван Марковський поінформував присутніх про початок децентралізації — однієї з ключових реформ, яка повинна допомогти виграти у боротьбі за європейську Україну.

На розгляд учасників зібрання було представлено методику формування спроможних територіальних громад, затверджену постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року, та перелік (попередні пропозиції) територіальних громад для вступу до Кіровоградської громади, запропонований Кіровоградською ОДА.
Іван Марковський та інші виступаючі, в цілому позитивно сприйнявши ідею децентралізації, висловили готовність вести перемовини із представниками територіальних громад населених пунктів Кіровоградського району. За проектом передбачається обєднання в одну спроможну територіальну громаду, крім міста Кіровограда і селища Нового, ще 50 сіл у радіусі 20 кілометрів навколо обласного центру. Підкреслювалося, що обєднання має відбутися виключно на добровільній основі. При цьому кожна громада має усвідомити, які переваги і ризики дасть подібне укрупнення. Міська влада готова до діалогу на всіх рівнях.
Учасники наради прийняли рішення підготувати на чергове засідання сесії міської ради Звернення до мешканців сіл Кіровоградського району з пропозицією обєднатися в одну громаду.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool