Керівники кропивницьких комунальних підприємств взяли участь у дискусії щодо наглядових рад

Серпень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 648 | Коментарі: 0

У приміщенні Кропивницької міськради відбувся круглий стіл на тему створення наглядових рад при комунальних підприємствах.

Участь в обговоренні взяли секретар міськради Андрій Табалов, заступник міського голови Олександр Мосін, ініціатори та розробники проекту рішення про створення наглядових рад Дмитро Сінченко та Олександр Цертій, а також директори комунальних підприємств, начальники профільних підрозділів міськради і небайдужі громадські активісти.

«Попри все, мені сподобалась сьогоднішня дискусія про створення наглядових рад при КП. Хоча би тим, що вона відбулась. Завдяки цьому ще більше народу дізналось про нашу ініціативу і замислились про неї. Дійсно, наглядові ради - це не панацея. Це всього лише інструмент. Він може спрацювати, а може і не спрацювати. Однак ми не дізнаємось, чи принесе він користь, доки не спробуємо його у себе запровадити.

Він не потребує затрат більше, ніж вже сьогодні витрачається на дотування збиткових комунальних підприємств. Однак, якщо все вдасться і комунальні підприємства запрацюють ефективно - міський бюджет як мінімум заощадить мільйони гривень, як максимум - отримає додаткові надходження за рахунок ефективного управління», - прокоментував подію голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко.

Учасники дискусії висловили власні аргументи «за» та «проти» створення наглядових рад при комунальних підприємствах, обговорили ситуацію, яка причини неефективності, непрозорості та збитковості комунальних підприємств та пропозиції вирішення наявних проблем.

«Аргументи «чому проти» були «святі», як і самі керівники: «немає аналогічного позитивного досвіду інших українських міст», «давайте почекаємо», «не можна з цим поспішати», «ми і так прозорі і відкриті для громади», «не спішіть їх створювати - ми будемо працювати ще ефективніше і прозоріше для громади», «для громади це буде непосильний фінансовий тягар – доведеться збільшувати тарифи», «навіщо цей орган – є депутати, виконавчі органи і міський голова» тощо. Конструктивних пропозицій майже не було, за винятком декількох не критичних зауважень і правок від юридичного управління. Найняті «активісти» чисельними обструкціями і маніпуляціями безрезультатно намагались заполітизувати цей процес, та навіть звинуватити ініціаторів в намаганнях «узурпації влади», - розповів про свої враження депутат міськради Олександр Цертій.

Підсумком зустрічі стали вимоги до керівництва КП від керівництва міста бути максимально прозорими і виконувати вже прийняті рішення щодо оприлюднення інформації, а також готовність з їх боку продовжувати діалог.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool