Історію Перчунівської школи розпочато з нової сторінки

Вересень 02, 2011 | Новини | Переглядів: 1682 | Коментарі: 0

Перчунівська школа віднедавна відома всій Україні – про неї чимало писали статей, не менше знято й телевізійних сюжетів. Заговорили про школу, на жаль, не завдяки досягненням її учнів або вчителів, школа стала відомою через трагічну історію, коли зненацька зруйнувалась частина будівлі, на щастя, у той момент у приміщенні нікого не було.


Для відродження школи чимало докладено зусиль як самих дітей, так і дорослих, Ще вчора діти на рівні із будівельниками, вчителями і своїми батьками завершували останні приготування перед урочистою першовересневою лінійкою, завітати на яку мають не лише поважні гості з району, а й з області. Попри скептичні думки багатьох вони довели, маючи сильне бажання можна й гори звернути, тож як і було обіцяно, рівно у визначений термін – 1-го вересня у День знань, пофарбована і вибілена, святкова і урочиста школа гостинно відчинила двері для своїх учнів, відроджували яку всією громадою.
Не стояла осторонь гострої проблеми і обласна влада. Сергій Ларін, як керівник області, неодноразово наголошував, Перчунівська школа має неодмінно запрацювати вже цього року, для цього було зроблено чимало рішучих кроків - підтримки шукали і в Кабінеті Міністрів України, і кошти з державного бюджету на реконструкцію школи таки було виділено.
Звертаючись до присутніх на урочистостях Сергій Ларін зазначив: "Я, напевно, не помилюся, коли скажу, що сьогодні у Перчуновому не просто День знань, чергове Перше вересня. Сьогодні особливий день, бо ваші діти повертаються у рідну школу. Відбудовану і оновлену. Ніхто, окрім вас, не знає усієї повноти страждань, коли сталася у цій школі біда. Коли і дітям, і вчителям, і батькам довелося вчитися і працювати по закутках, а школа стояла як німий докір чиємусь нехлюйству. І я хочу вибачитися за усю владу: за тих, хто колись ганебно збудував, за тих, хто потім, через багато років, після обвалу, довго думали-гадали, що робити із цією школою".
Також Сергій Ларін наголосив, що головний курс влади – всебічна, якісна шкільна освіта. Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко додала, що Перчунівська школа не просто відновила роботу як звичайна сільська школа, крім цього на її базі буде створено опорну школу.
Зазвичай, подібні заходи не обходяться без подарунків, а тому Сергій Ларін передав для школи сертифікат на кухонне обладнання та декілька комплектів наукової літератури. А вже потім, спілкуючись із одинадцятикласниками, керівник області пообіцяв іще один не менш цінний подарунок. Сергій Ларін запевнив дітей: вже через місяць вони навчатимуться у новенькому комп’ютерному класі, що буде забезпечений вільним доступом до інформаційної мережі Інтернет.
І ось нарешті пролунав довгоочікуваний для всіх перший дзвінок, перерізано символічну червону стрічку і до школи зайшли її наймолодші учні – першокласники. Разом з класним керівником малечу до їх класу провів і Сергій Ларін.

джерело сайт ОДА
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool