Громадськість та бізнес Кіровоградщини взяли участь у третьому засіданні Антикорупційного форуму

Серпень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Державна фіскальна служба зацікавлена у співпраці з громадськими організаціями та представниками бізнес-спільноти у процесі подолання корупційних явищ у новоствореному відомстві. Про це заявив її Голова Ігор Білоус в п’ятницю, 1 серпня, під час третьої сесії Антикорупційного форуму, який проводиться спільно зі Службою безпеки України.

У заході взяли участь Голова СБУ Валентин Наливайченко, його перший заступник Юрій Артюхов та заступник Голови ДФС Анатолій Макаренко. Завдяки сучасним технологіям на прямому відеозв’язку були представники найвагоміших бізнес-структур та інститутів громадянського суспільства з усіх регіонів України.
Кіровоградщину на засіданні представляли в.о. начальника ГУ Міндоходів в області Надія Воленшчак, в.о. заступника начальника-начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в області Віталій Заітов, в.о. начальника Кіровоградської митниці Міндоходів Денис Пудрик, заступник начальника управління-начальник відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області Тарас Вігірінський, а також найбільш активні бізнесмени та громадські діячі.
Ігор Білоус визначив корупцію як головного внутрішнього ворога, який заважає будувати в України нову модель державності європейського зразка. „Лише системна робота в одній команді і громадськості, і органів влади допоможе нам її здолати”, - додав він.
Основною і найбільш ефективною формою спільної роботи є розробка законопроектів, зокрема тих, які б унеможливлювали застосування податківцями злочинних схем. Серед них заслуговують на особливу увагу три основних: щодо електронного адміністрування податку на додану вартість, зниження ставки єдиного соціального внеску та податкового компромісу.
Система електронного адміністрування ПДВ буде складатися з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних, з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів. Буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування. А експортери та інвестори отримуватимуть його на місяць раніше, ніж зараз. У фіскальній службі очікують, що 1 січня наступного року (коли дана система запрацює) перестане існувати фіктивний податкових кредит.
Зниження навантаження на фонд оплати праці шляхом зменшення ставки ЄСВ направлене на „відбілювання” заробітних плат, оскільки спад попиту на готівку „в конверті” породжує спад пропозиції.
Податковий компроміс передбачає звільнення платників податків від фінансової, кримінальної та адміністративної відповідальності за умови сплати незадекларованих платежів за податком на додану вартість і податком на прибуток підприємств. Він дає можливість перегорнути чорну сторінку минувшини і розпочати працювати у рамках правового поля.
Ще одним кроком у напрямку усунення корупційних ризиків у роботі податківців є розвиток електронних сервісів. Останні дозволяють мінімізувати особисте спілкування на рівні підприємець – інспектор. Особлива увага – електронним перевіркам, поданню звітності за допомогою мережі Інтернет та функціонуванню Електронного кабінету платника податків.
Як зазначив Голова ДФС Ігор Білоус, зі зміною у назві відомства змінюється і підхід до кадрової політики. Професійність, відданість і порядність – основні вимоги до кандидатів на посади. Для прозорості процедур призначення працівників на керівні посади, у тому числі у територіальні органи, залучитиметься спеціально створена для цього Рада з питань добору керівних кадрів.
„Лише радикальні зміни та кардинальні дії дозволять нам здолати корупцію та працювати по-новому – прозоро, просто і зрозуміло”, – підсумував Ігор Білоус.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool