Громадська рада при ДПА у Кіровоградській області ініціює зміни в податковому законодавстві

Вересень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

На черговому засіданні громадської ради при ДПА у Кіровоградській області його учасники обговорювали проблеми реєстрації та анулювання Свідоцтва платника податку на додану вартість, а також останні зміни, внесені Верховною Радою до Податкового кодексу України. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПА у Кіровоградській області Володимир Чернявський розповів про особливості набуття статусу платника ПДВ, та умови втрати права на сплату цього податку. Його виступ одразу ж викликав бурхливу дискусію. Так, на думку президента Кіровоградського відділення Української спілки промисловців і підприємців Євгена Бахмача, дискримінаційною є прописана в Податковому кодексі умова скасування Свідоцтва платника податку на додану вартість у разі незнаходження суб’єкта господарювання за місцем реєстрації, адже інститут прописки в Україні скасовано.
На думку в. о. голови ДПА у Кіровоградській області Сергія Колотухи, ця норма була введена для того, щоб провести інвентаризацію платників ПДВ. Адже якщо на підприємстві офіційно працює одна людина, яка одночасно є директором та головним бухгалтером, а саме воно зареєстроване за адресою підвалу, не має ні виробничих потужностей, ні трудового колективу, ні можливості виробляти власну продукцію, то про які податкові зобов’язання та податковий кредит з ПДВ може йти мова в цьому випадку?
Як зазначив голова громадської ради при ДПА у Кіровоградській області Ігор Волков, найбільше нарікань платників податків викликає норма Податкового кодексу, яка не дозволяє підприємствам, що знаходяться на загальній системі оподаткування включати до складу витрат витрати на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку, адже ставить суб’єктів економіки держави в нерівні умови. З цим твердження погодилась більшість учасників засідання. Саме тому громадська рада при ДПА у Кіровоградській області вирішила звернутись до Верховної Ради України з пропозицією скасувати норму Податкового кодексу, а саме – пп.139.1. 12. п. 139.1 ст. 139 цього документу, як той, що негативно впливає на діяльність суб’єктів підприємницької діяльності.
Також присутні члени громадської ради були ознайомлені зі змінами в податковому законодавстві, внесені законом України від 07.07.11 №3609 „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України”.
Наприкінці засідання голова громадської ради при ДПА у Кіровоградській області Ігор Волков від імені президента Асоціації платників податків України вручив грамоту в. о. голови ДПА у Кіровоградській області Сергію Колотусі за вагомий внесок в роз’яснення податкового законодавства та налагодження партнерських стосунків із платниками.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool