Геннадій Зубко провів засідання комісії щодо ситуації в м. Авдіївка Донецької області

Лютий 01, 2017 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

“Найголовнішим є те, що життя в місті не зупинилося і прикладом цього є відновлення навчального процесу в школі № 7, яку сьогодні відвідало 27 дітей.

Школа повністю забезпечена електропостачанням та опаленням. Соціальні працівники постійно здійснюють поквартирні та подворові обходи та роздають громадянам продуктові набори, а також інформують населення про пункти роздачі продуктів та предметів першої необхідності.

За дорученням Президента України обласні державні адміністрації організували надання гуманітарної допомоги, яку вже сьогодні отримали жителі Авдіївки. Обсяги надання гуманітарної допомоги зростають у зв'язку із збільшенням кількості звернень. Посилено патрулювання міста. До Авдіївки надходять будівельні матеріали для відновлювальних робіт. Допомагають також волонтери та міжнародні організації”. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС щодо ситуації в м. Авдіївка Донецької області.

Внаслідок артилерійського обстрілу на території промзони було пошкоджено підземний трубопровід з технічною водою, через що частково підтоплено п’ять приватних домогосподарств. На даний час воду зупинено, людей евакуйовано.

«Водопостачання мешканців на цей час здійснюється по графіку 2 рази на добу за рахунок створених резервів у всі будинки та на всі поверхи. Крім того, протягом дня рятувальниками та комунальними службами здійснювався підвіз питної та технічної води для населення. Температура теплоносія в тепломережі підтримується на рівні 50 градусів тепла, в квартирах температура повітря на цей час від 15 до 18 градусів тепла. Продовжує функціонувати пункт життєзабезпечення, до якого звернулось понад 4 тисячі осіб. Також на даний час з міста евакуйовано 132 особи, у тому числі 70 дітей. Кількість автобусів на випадок евакуації громадян збільшено із 80 до 180. Сплановано роботу залізничного транспорту», - зазначив Микола Чечоткін.

Крім того, в цілодобовому продовжує функціонувати “гаряча лінія” за номером 101, а також визначені контактні телефони Штабу з ліквідації надзвичайної ситуацій (095-215-10-03 та 062-36-315-44), за якими громадяни звертаються з питань евакуації та надання їм першочергової допомоги.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool